Brez Primorcev na vrhu

Na igriščih ŠRC Bonifika se je s finalnimi dvoboji v organizaciji Teniškega kluba Koper končal že 7.Luka Koper Junior Open, ki velja za enega najpomembnejših evropskih teniških turnirjev za dečke in deklice do 12 let.

Alea Bubek in Ema Koršič (obe Nova Gorica) sta primorski tenis zastopali v finalu dvojic  Foto: Tk Koper
Alea Bubek in Ema Koršič (obe Nova Gorica) sta primorski tenis zastopali v finalu dvojic  Foto: Tk Koper

KOPER > Prek 150 mladih teniških upov iz 16 držav je teden dni vihtelo loparje za pokale Luke Koper. V zaključnih dvobojih smo spremljali zelo kvalitetno igro, s katero so igralci in igralke opozorili nase. To še posebej velja za vse finaliste, ki po ocenah strokovnjakov spadajo med najboljše evropske dvanajstletnike. Pri deklicah je na koncu zmaga ostala v Sloveniji. Slavila je 12-letna Živa Falkner, ki je v finalu v dveh nizih premagala leto mlajšo Hrvatico Noo Krznarić s 6:4 in 6:3. Obe sta prvi na jakostnih lestvicah v svojih državah. “Zelo sem vesela zmage v Kopru, zahvaljujem pa se tudi organizatorjem za odlično organiziran turnir,” je po koncu finala povedala Falknerjeva.

Pri dečkih je slavil Madžar Dominik Buzonics, ki je v finalu imel precej lažje delo od pričakovanj. Njegov izzivalec Goran Životić iz Srbije je namreč moral tekmo predati pri izidu 4:2 zaradi poškodbe noge. “Škoda, da z Dominikom tekme nisva dokončala. Drugače pa je bil to zamedo zdaj najlepši turnir,” je bil z zmago zadovoljen Madžar. V kategoriji posameznikov primorski igralci in igralke letos niso zabeležili vidnejše uvrstitve. Več uspeha so imeli v igri dvojic, saj sta se Alea Bubek in Ema Koršič (obe Nova Gorica) prebili do finala, v katerem sta morali priznati premoč najboljšemu slovenskemu paru Falkner-Lovrič. Aleks Vincek (Koper) in Anja Čotar (Talos) sta se - prav tako v dvojicah - prebila do četrtfinala.

“Po uspešno organiziranem Futures turnirju, smo tudi Luka Koper Junior Open do 12 let uspešno spravili pod streho. V imenu organizacijskega odbora se zahvaljujem vsem pokroviteljem za sodelovanje,” je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper in dodal: “Verjamem, da bomo za zmagovalce naših turnirjev do 12 let v prihodnosti še veliko slišali.”NR


Najbolj brano