Bojan Tokić upa na dvoboj s prvim igralcem sveta

Na drugem letošnjem turnirju namiznoteniške svetovne serije, mednarodnem odprtem prvenstvu Slovenije v Velenju se v petek začenja glavni turnir. Kvalifikacije niso povečale števila slovenskih predstavnikov, tako da bodo na turnirju 64 posameznikov nastopili le Bojan Tokić, Saš Lasan in Manca Fajmut.

Bojan Tokić upa na spopad s prvim igralcem sveta, Kitajcem Ma Longom  Foto: Igor Mušič
Bojan Tokić upa na spopad s prvim igralcem sveta, Kitajcem Ma Longom  Foto: Igor Mušič

VELENJE>Bojanu Tokiću, 25. igralcu sveta, so vrata na najmočnejše turnirje že dalj časa odprta, medtem ko sta bila Saš Lasan in Manca Fajmut na tekmovanje kot domačina povabljena. Vsi trije so uvrščeni na listo nosilcev, tako da tudi Lasan in Fajmutova imata nekaj možnosti, da zabeležita zmago, česa več pa verjetno ne.

Povsem drugačna pričakovanja ima Tokič, sicer 11. nosilec, ki računa, da bo v prvem krogu premagal brazilskega kvalifikanta Gustava Tsuboia, nato se bo najbrž pomeril s Slovakom Thomasom Keinathom, če bo dvakrat uspešen, pa se bo v soboto za uvrstitev med najboljših osem udaril s Kitajcem Ma Longom, sicer prvim igralcem sveta, ki se mu je odlično upiral na lanskem svetovnem prvenstvu v Rotterdamu, na katerem sta najbrž odigrala najlepši dvoboj prvenstva.

"Žreb je mi je bil kar naklonjen. Z Brazilcem sem doslej igral le enkrat, na svetovnem prvenstvu v Moskvi, ko sem gladko zmagal. A pred časom je premagal Rusa Alekseja Smirnova, kar me opozarja, da moram biti previden. Za drugi krog niti nisem pogledal, koga imam, zelo pa si želim, da bi spet igral z Ma Longom. Na svetovnem prvenstvu me je premagal, vsekakor pa bi se mu tu poskušal oddolžiti. Ne glede na izid, pa bi bil ta obračun poslastica, sanjam polno dvorano in mojo zmago," je dejal 31-letni Novogoričan.

Najboljši slovenski igralec bo za mizo stopil ob 15. uri. Tri ure prej bo svoje delo proti Korejki Kim Min Hee začela Fajmutova, Lasan pa bo ob 16. 30 igral z Nemcem Ruwenom Filusom, 91. igralcem sveta (Lasan je 200.).

STA


Najbolj brano