Bliža se Barkolana

V nedeljo, 14. oktobra, ob 10. uri se bo v Tržaškem zalivu začela 44. jadralna regata za jesenski pokal - Barkolana. Dan prej bodo Trg zedinjenja Italije zasedli kontroverzni člani italijanske zasedbe Elio e le storie tese.

Barkolana je pred vrati Foto: Miha Crni??
Barkolana je pred vrati Foto: Miha Crni??

KOPER> Regatno polje bo postavljeno pred tržaškim pristaniščem tako, da bo del regatnega polja segal tudi v slovenske vode in bo označeno z dvema oranžnima bojama stožčaste oblike. Boja števila ena bo postavljena eno navtično miljo in boja številka dve 1,6 navtične milje zahodno od svetilnika Debeli rtič. V tem predelu regatnega polja je zaradi obračališča predviden najbolj zgoščen promet jadrnic.

Zaradi varnosti pomorske plovbe in nemotenega poteka jadralne regate je Uprava Republike Slovenije za pomorstvo izdala odločbo, s katero je vsem plovilom, ki niso udeleženci jadralne regate, prepovedala plovbo in sidranje v predelu regatnega polja v slovenskem teritorialnem morju, in sicer v zunanjem delu regatnega trikotnika v pasu širokem pol navtične milje (926 metrov).

Obenem še opozarjajo ribiče, da je dan prej in tega dne prepovedano postavljanje ribiških mrež v področju regatnega polja.

NR


Najbolj brano