Blaž Rola do drugega zlatega teniškega odličja

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je na sredozemskih igrah v turškem Mersinu osvojil še eno odličje zlatega leska. Le 18 ur po zmagoslavju v dvojicah je v današnjem posamičnem finalu premagal Turka Marsela Ilhana s 6:7 (6), 6:2, 3:6, 7:6 (4) in 6:2.

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je na sredozemskih igrah v turškem Mersinu osvojil še eno odličje zlatega leska Foto: STA
Slovenski teniški igralec Blaž Rola je na sredozemskih igrah v turškem Mersinu osvojil še eno odličje zlatega leska Foto: STA

MERSIN > Blaž Rola je po končnem zmagoslavju v dvojicah - skupaj s Tomislavom Ternarjem sta v sobotnih zgodnjih jutranjih urah premagala Tunizijca Mohameda Haythema Abida in Maleka Jazirija s 3:6, 6:3 in 10:5 - po dobrih 18 urah premora znova stopil na osrednji teniški štadion.

Na njem se je zbralo kar lepo število gledalcev, slovenskemu teniškemu junaku iz Mersina pa je na nasprotni strani igrišča stal Ilhan, najboljši turški igralec, trenutno 180. mestu na lestvici ATP in tudi dobrih sto pred Rolo.

Dvaindvajsetletni Ptujčan se ni ustrašil bolj “uveljavljenega” tekmeca, po izenačeni igri v prvem nizu je klonil šele v podaljšani igri. V drugem nizu je v tretji igri odvzel začetni udarec tekmecu in z brezhibno predstavo izenačil na 1:1. V tretjem je neprestano hodil po robu, v šesti igri se je najprej izvil iz neprijetnega položaja, potem ko je izničil zaostanek 0:40, v nadaljevanju pa izgubil osmo igro in po tretjem nizu zaostal z 1:2.

V četrtem nizu je uvodoma zaostal z 1:3, a nato zavladal na peščenem igrišču in podaljšano igro dobil s 7:4. Odločilni peti niz je minil v znamenju Ptujčana, po napornih dobrih štirih urah dolgem dvoboju ga je zaključil s 6:2 in visoko dvignjenimi rokami.

Rola je v polfinalu izločil Tunizijca Maleka Jazirija s 6:3 in 6:2, v četrtfinalu Italijana Stefana Travaglia s 6:3, 3:6 in 6:2, v osmini finala pa Libanonca Mohanada Al-Hounija s 6:2 in 6:0.

STA


Najbolj brano