Bedene in Žemlja zanesljivo do slovenskega polfinala

Najboljša slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Aljaž Bedene nadaljujeta z dobrimi predstavami na turnirju challenger v Portorožu. Brezhibno sta opravila četrtfinalni nalogi, tako da ju danes ob 18. uri čaka medsebojni obračun za vstop v finale 30.000 evrov vrednega turnirja Tilia Slovenia Open.

Blaž Rola in Aljaž Bedene sta se kot dvojica uvrstila v polfinale Foto: Vid Ponikvar
Blaž Rola in Aljaž Bedene sta se kot dvojica uvrstila v polfinale Foto: Vid Ponikvar

PORTOROŽ > Aljaž Bedene je po dobrih dveh urah igre strl odpor žilavega Italijana Flavia Cipolle (6:3, 7:6), Grega Žemlja pa je suvereno premagal Čeha Michala Konecnyja (6:4, 6:4).

V slovenskem polfinalu je statistika povsem na strani izkušenejšega Žemlje. Proti tri leta mlajšemu reprezentančnemu kolegu še ni izgubil dvoboja, premagal ga je v vseh petih poskusih.

“Še vedno čakam na prvo zmago. Prepričan sem, da če bom igral dobro, ga lahko premagam, hkrati pa upam, da bova imela spodbudo s tribun, saj bo to enkratna priložnost za slovenske ljubitelje tenisa,” pravi 23-letni Ljubljančan Aljaž Bedene.

Trenutno najvišjerangirani slovenski igralec na lestvici ATP Grega Žemlja (55.) je včeraj za zmago proti Čehu Michalu Konecnyju potreboval uro in dvajset minut, nato pa je dejal: “Kar se tiče današnjega dvoboja, ne bi izgubljal besed, saj sem igral zelo suvereno in se počutil odlično, veselim pa se tudi sobotnega polfinala. Z Aljažem sva igrala že veliko dvobojev, vsi so bili tesni in podobnega pričakujem tudi tu v Portorožu.”

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer.

Sobotni spored na osrednjem igrišču v Portorožu bosta zaključila Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami. Igrala bosta proti prvima nosilcema, hrvaški navezi Marin Draganja/Mate Pavić.

STA


Najbolj brano