Bardal zmagovalec v domačem Trondheimu, Damjan šesti

Norvežan Anders Bardal (269,3 točke) je zmagovalec tretje tekme nordijske turneje v smučarskih skokih v domačem Trondheimu. Drugi je bil Avstrijec Andreas Kofler (264,9), tretji pa Japonec Noriaki Kasai (261,4).

Uspešno je v finalu nastopil tudi Jernej Damjan (249,3), ki se je s 16. mesta povzpel kar na šesto Foto: Tamino Petelinsek
Uspešno je v finalu nastopil tudi Jernej Damjan (249,3), ki se je s 16. mesta povzpel kar na šesto Foto: Tamino Petelinsek

TRONDHEIM > Uspešno je v finalu nastopil tudi Jernej Damjan (249,3), ki se je s 16. mesta povzpel kar na šesto, Jaka Hvala (230) je bil 26.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je še naprej v vodstvu Poljak Kamil Stoch (1260 točk), ki je bil danes deveti, medtem ko Peter Prevc, ki je danes ostal brez finala na 45. mestu, tri tekme pred koncem sezone zdaj za njim zaostaja 132 točk.

Poleg Prevca sta brez finala danes ostala še Nejc Dežman na 33. in Tomaž Naglič na 37. mestu.

Zadnja tekma finsko-norveške nordijske turneje bo v nedeljo v Oslu, nato pa skakalce pred velikim finalom v Planici prihodnji teden čaka še svetovno prvenstvo v poletih v češkem Harrachovu.

STA


Najbolj brano