Balinarji Hrasta korak do četrtfinala

Prvi dvoboj kvalifikacij evropskega pokala je pripadel balinarjem Hrasta iz Kobjeglave, ki so proti Radišićem iz Bosne in Hercegovine slavili s 16:6. O potniku v četrtfinale bo odločal povratni dvoboj v Ljubuškem. Hrast : Radišići 16:6.

Balinarji Hrasta so na prvi tekmi gladko opravili z gosti iz Hercegovine Foto: Simon Maljevac
Balinarji Hrasta so na prvi tekmi gladko opravili z gosti iz Hercegovine Foto: Simon Maljevac

SEŽANA > Pot do prve mednarodne zmage v klubski zgodovini so Kobjeglavci začeli tlakovati že v uvodni disciplini štafetnega zbijanja, v kateri sta Marko Švara in Anže Petrič zadela kar 54 krogel. Prve točke v gostujočo malho je z zmago v natančnem zbijanju proti Klemenu Sosiču prispeval Drago Marić. Peter Ravbar je tehtnico zopet nagnil na domačo stran, nato pa so Kobjeglavci zabeležili še poln izkupiček v igri v krog in ušli na 8:2.

Štafetno zbijanje: Petrič, M. Švara : M. Ćorluka,Medić 54:47; natančno z.: K. Sosič : Marić 12:25, Ravbar : Juka 23:17; krog: M. Švara : Medić 23:15, Petrič : M. Ćorluka 26:15; hitrostno z.: Žerjal : Ćorluka 28:38, Petrič : A. Ćorluka 45:32; trojka: I. Sosič, Petrič, Markočič : Juka, Medić, Šunjić 13:1; dvojica: Ravbar, Marušič (Žerjal) : Marić, A. Ćorluka 5:13, M. Švara, V. Švara : Ćorluka M. Grbavac 13:1; posamezno: Kavčič : Dedić 9:8.

Ob varni prednosti je priložnost v hitrostnem zbijanju dobil mladi Nejc Žerjal, ki pa mu je v zadnjih dveh minutah zmanjkalo moči in natančnosti. Že čez nekaj minut pa je za brezskrbnost med domačimi navijači poskrbel razpoloženi Petrič in si za 45 zadetih krogel prislužil gromek aplavz. V zadnjem delu dvoboja so domačini suvereno držali prednost, saj je spodrsnilo le dvojici Peter Ravbar - Dimitrij Marušič, medtem ko je Rajko Kavčič v zadnjem obratu zadržal minimalno prednost in z dvema točkama postavil končni izid.

“Pričakovano smo dobili prvi polčas. Izkoristili smo prednost domačega terena in naredili prvi korak proti četrtfinalu. Zavedamo se, da nas v gosteh čaka bistveno težje delo na zahtevnih igriščih, a bomo imeli na naši strani tudi večje število navijačev, kar me zelo veseli,” je po prvem dvoboju povedal vodja domačega moštva Valter Švara, ki je skupaj s sinom Markom odlično odigral igro dvojic. V taboru Hercegovcev kljub visokemu porazu ni bilo večjega razočaranja, z igro pa je najbolj navdušil mladi reprezentant Mate Ćorluka, ki je kot za šalo zadeval baline.

Trener gostov Željko Tomić je izrazil upanje, da sobotni povratni dvoboj ne bo zgolj formalnost: “Hrast je zasluženo slavil. V svojih vrstah imajo izvenserijskega Anžeta Petriča, ki je zabeležil kar štiri zmage. Moji fantje se niso izkazali pri bližanju, a verjamem, da bodo v domači dvorani prikazali bistveno boljšo igro. Menim, da bodo gledalci spremljali dokaj izenačeno povratno tekmo v kateri nismo brez možnosti.” Hrast za napredovanje na gostujoči preizkušnji potrebuje vsaj remi, saj bi v primeru zmage Radišićev o skupnem zmagovalcu dvoboja odločala dodatna igra bližanja v krog in zbijanja balina, kar se je že večkrat izkazalo kot prava loterija.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano