Balinarji Hrasta brez bele zastave

Po porazu na prvi tekmi v domači dvorani s 6:16 čaka balinarje Hrasta iz Kobjeglave na povratnem obračunu v Franciji težka naloga. Upanje na napredovanje v polfinale po morebitni dodatni igri jim prinaša le zmaga.

Največje breme v zasedbi Hrasta bosta ponovno nosila Anže Petrič (desno) in Marko Švara Foto: Simon Maljevac
Največje breme v zasedbi Hrasta bosta ponovno nosila Anže Petrič (desno) in Marko Švara Foto: Simon Maljevac

SAINT VULBAS > Zasedba aktualnih slovenskih podprvakov se je na 841 kilometrov dolgo pot v mestece Saint Vulbas, ki se nahaja v bližini Lyona, odpravila danes zjutraj. Prepričljiv poraz na prvi tekmi v sežanski balinarski dvorani jim ne dopušča realnih upov na presenečenje, vendar se Kraševci v Francijo niso odpravili z belo zastavo.

Uspeh proti Francozom, ki se lahko pohvalijo z vsaj dvajsetkrat večjim proračunom, bi bil prava senzacija.

“Zavedamo se, da je moštvo Saint Vulbasa v domači dvorani velik favorit. Francozi so v Sežani dokazali svoje mojstrstvo, a se ne mislimo predati. Kljub temu da večina poznavalcev meni, da se podajamo v misijo nemogoče. Po tihem se nadejamo, da bi v uvodni igri štafetnega zbijanja prišli do dveh točk, kar bi nam dalo dodatno samozavest,” je pred jutrišnjim povratnim obračunom povedal vodja Hrasta Valter Švara, ki napoveduje določene spremembe v postavitvi. V natančnem zbijanju bo namesto Klemena Sosiča priložnost dobil Marko Švara, v igri v krog pa bo ob Anžetu Petriču najverjetneje nastopil Primož Markočič. Ravno uvodne igre bodo izjemno pomembne, saj imajo Francozi v svoji zasedbi izjemne tekače, ki bodo kljub odlični formi Petriča le stežka spustili iz rok kakšno točko v hitrostnem zbijanju.

“Ob kakovostni predstavi in ugodnem žrebu se z domačini lahko dokaj enakovredno kosamo. Upam, da bomo ostali v igri za zmago vse do zadnjega dela tekme, ko bomo morali tudi v klasičnih disciplinah zaigrati bistveno boljše kot v Sežani,” je dodal Švara, ki je lani skupaj s svojimi varovanci ob četrtfinalnem porazu že preizkusil dvorano v Saint Vulbasu. Kobjeglavcem za dodatno igro, ki bi odločala o skupnem zmagovalcu in napredovanju v polfinale, zadošča že minimalna zmaga na povratni tekmi. Z izločitvijo hercegovskih Radišićev in napredovanjem v četrtfinale so letošnji evropski cilj že izpolnili. Uspeh proti Francozom, ki se lahko pohvalijo z vsaj dvajsetkrat večjim proračunom, pa bi bil prava senzacija.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano