Avtomobilist Andrej Prelc je državni prvak v GHD

Andrej Prelc iz Famelj v občini Divača je postal državni prvak divizije 1 v gorskohitrostnem avtomobilizmu. Letos je zmagal trikrat.

Andrej Prelc je s suzukijem swiftom GTI postal državni prvak v GHD divizije 1. Foto: Mirjam Frankovič Franetič
Andrej Prelc je s suzukijem swiftom GTI postal državni prvak v GHD divizije 1. Foto: Mirjam Frankovič Franetič

FAMLJE >Sedemindvajsetletni Andrej Prelc iz Famelj je zaljubljen v avtomobilski šport že od malih nog. Od začetnih treningov, ko so se sovaščani bali, da bi se ponesrečil, do letošnje sezone, je v sedmih letih vztrajno, spretno in srečno nabiral izkušnje in vse boljše rezultate.

Prvič je nase opozoril pred dvema letoma, ko je že bil med boljšimi v kategoriji do 1400 kubičnih centimetrov. Letos je dosegel vrhunec v svoji karieri, saj je septembra zmagal kar na treh dirkah državnega prvenstva. Prvič mu je to uspelo v Ilirski Bistrici, s čimer si je prislužil tudi sprejem pri divaškem županu Dragu Božacu. Sledili sta zmagi na Gorjancih in v Buzetu.

Pred zadnjo dirko, ki je bila konec tedna v Čedadu (na Castelmonte), je Andrej Prelc v diviziji 1, v skupnem seštevku šestih dirk sezone, branil prednost pred tesnima zasledovalcema Gregorjem Jurakom (oba vozita suzuki swift)in še drugim primorskim voznikom, Danielejem Tranijem (citroen AX GTI). Obramba vodstva mu je uspela. V Čedadu je bil Jurak šele tretji, zmagal pa je Trani. Prelc je vodstvo ubranil z drugim mestom in novimi 45 točkami, kar je bilo skupaj s 24 točkami naskoka, ki jih je že pred Čedadom imel pred Tranijem (ta je za zmago dobil 60 točk), dovolj. Fameljčan se je tako veselil naslova letošnjega državnega prvaka, kmalu za slavjem v Čedadu pa še sprejema v domači vasi.

NR


Najbolj brano