Avstrijci zmagali, Slovenci šesti

Tekmovalna žirija na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju je na skakalni tekmi v Predazzu naknadno spremenila oceno Norveški, s čimer je Norveška nazadovala z drugega na četrto mesto. Zlato so tako osvojili Avstrijci, na drugo mesto so napredovali Nemci, na tretje pa Poljaki, ki so osvojili prvo ekipno medaljo na SP v zgodovini.

Slovenci Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Peter Prevc (1046,4) so zadržali šesto mesto iz prve serije Foto: Simon Maljevac
Slovenci Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Peter Prevc (1046,4) so zadržali šesto mesto iz prve serije Foto: Simon Maljevac

VAL DI FIEMME> Do pomote je prišlo, ker je svetovni prvak Anders Bardal skočil z 21. zaletišča, žirija pa mu je dala oceno, kot bi skočil z 20. Zaradi spremenjene ocene so Skandinavci izgubili dve mesti.

Slovenci Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Peter Prevc (1046,4) so zadržali šesto mesto iz prve serije.

“S to skakalnico sem se ujel, pokazal svoje skoke, tudi danes je bilo dobro, čeprav nam ekipno ni šlo. Osebno sem pričakoval več, a je za nami že veliko tekem in veliko jih še bo, treba je dati glavo gor. Mogoče bi se pred prvenstvom samo nasmehnil, če bi mi kdo dejal, da bom na tem prvenstvu osvojil dve kolajni, a to je šport, kjer so možni preobrati in meni je uspelo. Dosegel sem stopničke, zdaj lahko uživam v skokih, sproščeno hodim na tekme. Nekaj utrujenosti je že, vendar pa zdaj nekaj dni ne bomo na skakalnici, tako da se bomo spočili,” je po tekmi za TV Slovenija dejal najboljši posameznik slovenske ekipe Prevc.

Prevca v nedeljo ob 18. uri v domači Dolenji vasi čaka še sprejem.

STA


Najbolj brano