Atletski klub Gorica je svečano praznoval 50 let

Konec tedna je Atletski klub Gorica z jubilejno prireditvijo v dvorani Mestne občine Nova Gorica obeležil 50-letnico, na kateri je predstavil zbornik in dokumentarni film.

Dvoranska svetovna rekorderka Jolanda Batagelj je v družbi predsednika AK Gorica Oliverja Batagelja (v sredini)  izročila priznanje  predstavniku nekdanjega dolgoletnega glavnega pokrovitelja Mebla, Borisu Lozeju Foto: Igor Mušič
Dvoranska svetovna rekorderka Jolanda Batagelj je v družbi predsednika AK Gorica Oliverja Batagelja (v sredini) izročila priznanje predstavniku nekdanjega dolgoletnega glavnega pokrovitelja Mebla, Borisu Lozeju Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Velika dvorana Mestne občine Nova Gorica s preddverjem, v katerem je bila postavljena fotografska razstava o 50-letni zgodovini AK Gorica, je bila v petek zvečer komaj dovolj velika za vse povabljene in za ljubitelje atletike, ki so prišli na jubilejno svečanost.

Na njej so bili zbrani skoraj vsi najboljši atleti in najbolj požrtvovalni klubski delavci vseh generacij, ki so dobili priložnostna priznanja. Ta so pripadla še pokroviteljem, donatorjem in podpornikom atletike. Prejel ga je tudi naš časopis.

Klub je 50-letnico obeležil s pripravo zbornika na 112 straneh, ki ga je uredil nekdanji tekmovalec (od klubskih začetkov) in trener Vojko Orel in z izdajo zgoščenke s 40-minutnim dokumentarnim filmom Prvih petdeset let avtorja Sandija Škvarča.

Zbranim je spregovoril predsednik AK Gorica Oliver Batagelj, ki je ob tej priložnosti prejel priznanji - občinsko od župana Mateja Arčona in atletsko od direktorja AZS Borisa Mikuža.

Za zanimive pogovore z najzaslužnejšimi je poskrbel športni poročevalec Marko Lazar, zbranim pa je zapela sopranistka Julija Kramar. Oba sta bila sicer v mlajših kategorijah uspešna atleta. Jubilejni večer je zbral večino tistih, ki so z zlatimi črkami pisali klubsko zgodovino - tudi vse tri olimpijke in večji del ekipe, ki je leta 2004 osvojila evropski ženski klubski B pokal.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano