Areno Bonifika so vrnili uporabnikom

Slab mesec po koncu košarkarskih tekmovanj v koprski dvorani oziroma Areni Bonifika je prenovljena dvorana znova na razpolago uporabnikom.

Včerajšnji pogled v notranjost dvorane Bonifika Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Včerajšnji pogled v notranjost dvorane Bonifika Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > V prvem delu tekmovanj eurobasketa je bil Koper verjetno prizorišče z najboljšim vzdušjem v dvorani in zunaj nje, toda teden druženja z delom košarkarske elite in veseljačenja navijačev je hitro minil. Eurobasket pa je pustil svojo neizbrisno sled, saj zapušča prenovljen hram koprskega dvoranskega športa, z večjim udobjem za uporabnike za vsaj naslednje desetletje.

Po koncu tekmovanj so Bonifiko spet zaprli za uporabnike, saj so morali odstraniti zarisane oznake posebej za EP ter znova polakirati in zbrusiti parket. “Zbrusiti je bilo treba celotno površino parketa, tudi tisto, kjer so bile nameščene tribune, torej površino za več kot dve rokometni igrišči,” je pojasnil direktor Zavoda za šport MOK Brane Florjanič. Po premazu površine in brušenju so morali prostor še temeljito očistiti. Dvorana tudi poslej ostaja skoraj z istim številom sedežev kot ob prenovi za potrebe EP, odstranjena je bila le garnitura pri vhodu v pisarne Zavoda za šport, medtem ko tribune pod koši ostajajo. Sodobna garnitura sedežev dovoljuje tudi premik zgolj posameznih vrst, ne pa celotne tribune. Tako lahko za potrebe rokometnih tekem za košema pomaknejo le prve vrste sedežev in nad ostale namestijo ustrezno zaščitno zaveso. Dvorana je bila za običajne uporabnike, prvič po koncu maja, na voljo v začetku tega tedna, v torek pa je bila v njej odigrana tudi prva tekma. Pomerili sta se ženski rokometni ekipi Žurd in državne prvakinje Krima. RM


Najbolj brano