Anže Berčič zmagal v Solkanu

Potem ko so zaradi preveč vode na reki Soči sobotni del tekme slalomistov na divjih vodah za točke ICF odpovedali, so danes izvedli dve vožnji. Za končni rezultat je štela boljša. Za edino slovensko zmago dneva je poskrbel kanuist Anže Berčič.

Peter Kauzer je zasedel drugo mesto Foto: Leo Caharija
Peter Kauzer je zasedel drugo mesto Foto: Leo Caharija

SOLKAN> Slovenski uspeh je dopolnila kajakašica Eva Terčelj, ki je bila druga, prav tako drugo mesto je zasedel kajakaš Peter Kauzer, tretje mesto pa sta si priveslala Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Berčič je bil v konkurenci kanuistov boljši od italijanskih tekmovalcev Stefana Cipressija in Roberta Colazingarija. Tik pod zmagovalnimi stopničkami, na četrtem mestu, je tekmovanje končal Jure Lenarčič, Nejc Kravanja je bil sedmi, Blaž Cof pa osmi. Benjamin Savšek je zaradi okrevanja po pljučnici izpustil tudi to tekmovanje.

V konkurenci kajakašev je Kauzer zasedel drugo mesto, saj je zaostal le za Nemcem Sebastianom Schubertom. Hrastničan je v prvi vožnji sicer dosegel najhitrejši čas dneva, a ob tem prejel štiri kazenske sekunde. Tretje mesto je osvojil Italijan Omar Raiba. Peto mesto je zasedel Janoš Peterlin, Dejan Kralj pa je bil sedmi. Zmagovalec lanskoletne tekme svetovnega pokala v Bratislavi Jure Meglič tokrat ni imel najboljšega dne in na koncu zasedel 18. mesto.

V konkurenci kajakašic je zmagala Nemka Jasmin Schornberg, drugo mesto si je priveslala Ljubljančanka Eva Terčelj, ki letos, za razliko od nekaterih reprezentančnih kolegov, za seboj še nima prav veliko nastopov na tekmah. Manj je bila zadovoljna Urša Kragelj, ki je bila sedma. Tretje mesto na tekmi v Solkanu je zasedla Nemka Lisa Fritsche.

V konkurenci kanuističnih dvojcev sta prvi mesti osvojili italijanski posadki Pietro Camporesi/Niccolo Ferrari in Stefano Cipressi/Andrea Benetti. Tretje mesto sta zasedla tekmovalca KKK Ljubljana Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, četrta pa sta bila Primorca Niko Testen in Jakob Jeklin. Najuspešnejši slovenski dvojec Luka Božič/Sašo Taljat ni tekmoval zaradi bolezni Božiča. Taljat je nastopil v kanuju enosedu in zasedel 16. mesto.

Med kanuistkami je bila najboljša Avstrijka Julia Schmid, Alja Kozorog je tekmovanje končala na petem mestu, Beti Medved pa je bila sedma.

STA


Najbolj brano