Američan Ligety zlat v superveleslalomu, Slovenci v ozadju

Ted Ligety je novi svetovni prvak v superveleslalomu. Ameriški alpski smučar je ubral najhitrejšo linijo na progi Planai v Schladmingu ter ugnal vso svetovno konkurenco.

Ted Ligety je novi svetovni prvak v superveleslalomu (fotografija je iz arhiva) Foto: Srdjan Živulović Foto: Srdjan Zivulovic
Ted Ligety je novi svetovni prvak v superveleslalomu (fotografija je iz arhiva) Foto: Srdjan Živulović Foto: Srdjan Zivulovic

SCHLADMING> Srebro je osvojil Francoz Gauthier De Tessieres (+ 0,20), Norvežan Aksel Lund Svindal (+0,22) pa je “vzel” bron.

Gostitelji prvenstva so že na drugi tekmi v Schladmingu ostali brez kolajne. Največji avstrijski up Hannes Reichelt je končal tik pod zmagovalnim odrom. Brez kolajne je ostal tudi član italijanske reprezentance z Južne Tirolske Christof Innerhofer, ki ni ubranil zlate kolajne izpred dveh let v Garmisch-Partenkirchnu.

Na startu superveleslaloma so bili tudi štirje Slovenci - Rok Perko, Andrej Šporn, Boštjan Kline in Klemen Kosi -, ki so trenutno uvrščeni okrog 30. mesta.

Ligety, ki je dobro izkoristil skoraj veleslalomsko postavitev, je za ZDA osvojil že drugo kolajno na tem prvenstvu, po bronu rojakinje Julie Mancuso v superveleslalomu. Američani imajo s svetovnih prvenstev tri kolajne v superveleslalomu, Bode Miller je bil najboljši leta 2005 v Bormiu, Daron Rahlves pa leta 2001 v St. Antonu.

STA


Najbolj brano