Markič daleč od od vrha

Število osvojenih medalj slovenskih športnikov na sredozemskih igrah se je včeraj povzpelo na 19. Koprski plavalec Matjaž Markič se je v finale na 50 m prsno uvrstil z osmim časom kvalifikacij (28,66), po finalu pa je z boljšim časom 28,45 končal na osmem mestu.

Anja Klinar je v  slovensko bero odličij v Mersinu prispevala pet odličij Foto: STA
Anja Klinar je v slovensko bero odličij v Mersinu prispevala pet odličij Foto: STA

MERSIN > V tej disciplini je suvereno zmago slavil reprezentančni kolega Damir Dugonjić (27,63). Izjemno formo je potrdila tudi Anja Klinar s svojim petim odličjem v Mersinu. Čeprav je bila v predtekmovanju daleč najhitrejša, pa je v finalu na 200 delfin morala priznati premoč Italijanke Stefanie Pirozzi in osvojila srebrno odličje. Jadralci so po dnevu premora včeraj nadaljevali s tekmovanjem, še vedno najbolje kaže posadki Veronika Macarol-Tina Mrak, ki v razredu 470 po osmih plovih drži peto mesto, s štirimi točkami zaostanka za tretjim. Andraž Gulič in Mitja Nevečny ohranjata šesto mesto, v laserju je Mitja Valič trenutno 15., Nik Pletikos pa mesto nižje, medtem ko Kim Pletikos (laser radial) še naprej drži deseto mesto.

Slovenski rokometaši so po uvodnem porazu proti Egiptu z 28:33 (Dean Bombač 6, Borut Mačkovšek 5) v drugi tekmi povozili Grke s 40:20 (Bombač 4, Mačkovšek 3), včeraj pa so po ogorčenem boju premagali Hrvaško s 34:32 (Mačkovšek 5, Bombač 2). Slovenke so v ponedeljek ugnale Španijo z 20:17, včeraj pa so remizirale s Hrvaško 31:31 in si zagotovile nastop v polfinalu rokometnega turnirja. “Igre so lepo organizirane. Z nastopi smo zelo zadovoljne, saj smo za zdaj še neporažene, kar nam je prineslo nastop v polfinalu,” je iz Mersina za PN sporočila Ana Petrinja, ki je proti Špankam dosegla dva zadetka, proti Hrvaticam pa zaradi poškodbe ni zaigrala.

Odbojkarice so v ponedeljek izgubile proti Turčiji z 0:3 (-17, -21, -15). Telovadec Sašo Bertoncelj je z zlato medaljo na konju z ročaji potrdil visoke ambicije: “Pred štirimi leti v Almerii še nisem bil pripravljen, bil sem rezerva, tukaj pa sem bil eden favoritov in k sreči mi je uspelo to vlogo upravičiti.”

Z dvema kolajnama se je v okitila plavalka Mojca Sagmaister, najprej je bila srebrna na 200 metrov prosto, nato pa še bronasta na isti razdalji v štafeti z Anjo Klinar, Špelo Bohinc in Tanjo Šmid. Matej Žniderčič je nastop v trapu končal na 20. mestu s 117 zadetki, nehvaležno četrto mesto pa je v isti disciplini osvojil Boštjan Maček, ki je v dodatnem streljanju za bron izgubil proti aktualnemu olimpijskemu prvaku, Hrvatu Giovanniju Cernogorazu.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano