Osem domačih zmag

Novogoriški ljubitelji plesno-navijaških nastopov so si lahko deževno soboto zapolnili s celodnevnim ogledom tekmovanja slovenskih in italijanskih skupin, ki ga je priredil domači Športni klub Twist.

Tekmovalke domačega Twista so se izkazale v skupinskih akrobatskih nastopih... Foto: Igor Mušič
Tekmovalke domačega Twista so se izkazale v skupinskih akrobatskih nastopih... Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Novogoriški Športni klub Twist je spomladansko tekmovanje plesno-navijaških skupin priredil četrtič, mednarodna konkurenca pa se je v Novi Gorici zbrala drugič. Tokrat so gostitelji v mestno športno dvorano privabili rekordnih 830 tekmovalcev iz 25 klubov Slovenije in Italije, gledalci pa so povsem zapolnili tisoč sedežev dvorane.

Prireditelji so se ob pomoči staršev tekmovalcev izkazali kot dobri gostitelji, 18 klubskih trenerjev pa je odlično pripravilo Twistove tekmovalne skupine, ki so v različnih disciplinah in starostnih kategorijah osvojile kar osem zlatih odličij ter tudi srebrno in bronasto.

Odličja Twista

Zlata: Lana Vatovec (cheerleading), Twist junior ženska cheer ekipa in skupine: Junior Divas jazz, Peewee Divas pom, Peewee Divas jazz, Peewe Divas hip hop, Twist članice in mladinke velika dekliška skupina. Srebrno - Skupina Junior Divas hip hop.

Bronasto - Twist Peewee cheer skupina.

Dodati velja, da je 13 članic Twista v dresu slovenske reprezentance pred kratkim nastopilo na svetovnem prvenstvu plesnih in navijaških skupin v ameriškem Orlandu, kjer je izbrana vrsta iz šestih nastopov v domovino med drugim prinesla po eno srebrno in bronasto odličje, osvojila pa je še dve četrti mesti.

Podpredsednica in ena od trenerk Twista Danijela Nedeljković si od tokratne prireditve Twist open obeta še večjih razmah že tako razvejane klubske aktivnosti: “Veseli nas hitro večanje zanimanja za Twist open. Upamo, da bomo prihodnje leto poleg slovenskih in italijanskih klubov privabili tudi ekipe iz drugih bližnjih držav. Tako velike prireditve ne bi mogli pripraviti brez velike pomoči klubskih prostovoljcev in staršev otrok, ki vadijo pri nas. V dejavnostih cheerleadinga, cheer plesa in gimnastike imamo že več kot 400 članov - od predšolskih otrok do odraslih.”

Klubska navijaška skupina se bo v naslednjih dneh že pripravljala za odhod na junijsko evropsko prvenstvo v Rusiji.


Najbolj brano