Žbogar po prvem dnevu peti

Slovenija na olimpijskih igrah v Londonu za zdaj ostaja brez odličja, so pa nekateri glavni kandidati začeli boj za vrh, med njimi Vasilij Žbogar in Peter Kauzer. Zadovoljna je lahko kolesarka Polona Batagelj, ki je bila v cestni preizkušnji po 140 kilometrih 22.

Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar 

LONDON >Vasilij Žbogar je začel pohod proti tretji zaporedni olimpijski medalji. Po prvem dnevu tekmovanja v razredu finn je po dveh plovih na petem mestu.

Namiznoteniški igralec Bojan Tokič pa se je uvrstil med najboljših 32. Potem ko je bil v prvem krogu prost, je v drugem krogu s 4:3 ugnal argentinskega veterana kitajskega rodu Liu Songa.

Manj uspešen je bil judoist Rok Drakšič, ki je v kategoriji do 66 kg nastope končal po drugi borbi. Potem ko je v prvi borbi premagal Venezuelca Ricarda Valderramo, je bil zanj usoden Madžar Mikos Ungvari. Poslovila se je tudi badmintonistka Maja Tvrdy.

Svojo olimpijsko preizkušnjo sta uspešno začela slalomista na divjih vodah, kajakaš Peter Kauzer in kanuist Benjamin Savšek. Oba sta se prebila v polfinale. Kauzer je med kajakaši v kvalifikacijah osvojil peto mesto, Savšek pa je bil med kanuisti drugi.

V bazene so se podale tudi tri Slovenke. Tjaša Vozel je na 100 m prsno osvojila 30. mesto, Mojca Sagmeister je bila na 400 kravl 32., Anja Čarman pa je v testu na 100 hrbtno osvojila 34. mesto.

STA


Najbolj brano