Zadnja v ciljni ravnini, prva po zanimanju medijev

Svetovno znana violinistka Vanessa Mae, ki je pod tajsko zastavo na današnjem veleslalomu v Sočiju zasedla zadnje, 67. mesto, je na cilju požela več zanimanja medijev kot njene veliko boljše tekmice.

Po prvi vožnji je violinistka, ki v Sočiju nastopa z očetovim priimkom Vanakorn, za prvouvrščeno Tino Maze zaostajala skoraj 27 sekund
Po prvi vožnji je violinistka, ki v Sočiju nastopa z očetovim priimkom Vanakorn, za prvouvrščeno Tino Maze zaostajala skoraj 27 sekund 

SOČI > Novinarji so kljub dežju potrpežljivo čakali v vrsti za izjavo britanske virtuozinje.

Prva tajska smučarka vseh časov na olimpijskih igrah je bila s svojo vožnjo zadovoljna. Še pred tekmo je poudarila, da je zanjo pomembno predvsem to, da se bo v obeh vožnjah imela lepo in da v kratkem času izboljša svoje smučanje.

Ob prihodu v ciljno ravnino je pojasnila, da je na progi trikrat skoraj padla, a ji je le uspelo priti v cilj. "Skrbelo me je, da se bom izgubila, a mi je uspelo priti v cilj," je dejala po svojem nastopu.

Poudarila je, da ima za sabo zgolj šest mesecev treninga, zato je težko ohranjala osredotočenost. Označila se je za "last minute" dekle.

Po prvi vožnji je violinistka, ki v Sočiju nastopa z očetovim priimkom Vanakorn, za prvouvrščeno Tino Maze zaostajala skoraj 27 sekund. V drugi vožnji je svoj zaostanek nekoliko zmanjšala na 23 sekund, skupno je tako njen zaostanek znašal 50 sekund. A v nasprotju z 22 sotekmovalkami, ki so odstopile, je violinistka svetovnega slovesa uspešno končala obe vožnji.

Svojih olimpijskih nastopov Vanessa Mae še ni zaključila. V petek jo namreč čaka še olimpijska preizkušnja v slalomu.

STA


Najbolj brano