Tujina: Slovenija na OI raztrgala Avstrijo in poletela

Slovenski hokejski uspeh na igrah v Sočiju so s simpatijami pospremili tudi v mednarodnih športnih medijih. Ameriški portal ESPN je slovensko zgodbo navezal na NHL-ovca Anžeta Kopitarja in omenil, da so Slovenci raztrgali Avstrijo.

V članku z naslovom Anže Kopitar pomagal Sloveniji raztrgati Avstrijo je ESPN poudaril, da je Anže Kopitar mlajši z zadetkom v šesti minuti še nadgradil izkušnjo igranja pod vodstvom svojega očeta na velikem mednarodnem tekmovanju Foto: STA
V članku z naslovom Anže Kopitar pomagal Sloveniji raztrgati Avstrijo je ESPN poudaril, da je Anže Kopitar mlajši z zadetkom v šesti minuti še nadgradil izkušnjo igranja pod vodstvom svojega očeta na velikem mednarodnem tekmovanju Foto: STA

SOČI > V članku z naslovom Anže Kopitar pomagal Sloveniji raztrgati Avstrijo je ESPN poudaril, da je Anže Kopitar mlajši z zadetkom v šesti minuti še nadgradil izkušnjo igranja pod vodstvom svojega očeta na velikem mednarodnem tekmovanju. Olimpijski novinci, piše portal, se bodo pomerili z enimi od nosilcev in prvaki z OI 2006 Švedi. Omenjajo tudi vratarja Roberta Kristana in njegovih 30 obramb, dodajo, da so njegovi soigralci pokazali izjemno predstavo v obrambi, s katero so mu pomagali pri ohranjanju nedotaknjene mreže.

Goli Kopitarja in soigralcev so prinesli izjemno zadovoljstvo ekipi, ki je pred letom dni nihče ni pričakoval v Sočiju. Za hokejski narod, ki ima reprezentanco na 17. mestu svetovne lestvice, ima sedem dvoran za hokej in eno profesionalno ekipo, je bila že uvrstitev na OI izjemen uspeh, a se Slovenci niso zadovoljili samo s tem. Za začetek so premagali ponavadi zelo trdno Slovaško, zdaj so v četrtfinalu, piše ESPN.

Na spletni strani krovne hokejske zveze IIHF so članek o tekmi med Slovenijo in Avstrijo naslovili s Slovenija poletela, Avstrija umrla. Seveda so možnosti v dvoboju s Švedsko minimalne, ampak že samo uvrstitev v četrtfinale je triumf, piše IIHF. Slovenija še nikoli ni igrala v odločilnem delu katerega od velikih tekmovanj, niti v obdobju stare skupne države Jugoslavije. Današnji uspeh pa je največji dogodek v hokejski zgodovini države od leta 1992.

Avstrijci so bili rahli favoriti pred tekmo, piše IIHF, glede na to, da ima tri NHL-ovce (Thomas Vanek, Michael Grabner, Michael Raffl), Slovenija pa le Kopitarja. A suša Avstrije se nadaljuje, 15. ekipa z lestvice IIHF ni še nikoli nič naredila na OI, poraz s primerljivo tekmico pa zanje pomeni razočaranje. Če razmišljate o tem, kako z najmanj narediti največ, je Slovenija pravi odgovor: je 17. država na svetovni lestvici, ima le 148 registriranih hokejistov v članski konkurenci - to pomeni, da je skorajda vsak šesti tudi na igrah v Sočiju ... Zdaj pa so Slovenci kar v četrtfinalu. Pa še to, ne Slovenije ne Avstrije ne bo na letošnjem SP elitne skupine v Minsku, še piše IIHF.

STA


Najbolj brano