Slovenska kombinatorca poklapana zapuščata olimpijske igre

Nemški nordijski kombinatorec Johannes Rydzek je na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil zlato kolajno na drugi posamični tekmi. Rydzek je bil po skoku na veliki skakalnici peti, na 10-kilometrski tekaški preizkušnji pa je za seboj pustil dva rojaka, Fabiana Riessleja na drugem in Erica Frenzla, najboljšega s prve tekme, na tretjem mestu.

Pjongčang
Pjongčang 

PJONGČANG > Četrto mesto je osvojil drugouvrščeni po polovici tekme Norvežan Jarl Magnus Riiber.

Japonec Akito Watabe, olimpijski podprvak na prvi tekmi, ko so se tekmovalci pomerili na srednji skakalnici in v teku na 10 kilometrov, je vodil po skoku, Nemci so bili po polovici tekme na četrtem, petem in šestem mestu. Skupaj so tekli vse od starta, manjšali razliko do Watabeja in Riiberja ter ju po polovici tekme tudi ujeli. Nemška trojica je napadla na zadnjem vzponu, njihov ritem je držal le Riiber, v sprintu na ciljni ravnini pa mu je pošla sapa.

Slovenca Marjan Jelenko in Vid Vrhovnik sta v teku izgubila svoji mesti, ki sta si jih priskakala v prvem delu tekme. Jelenko je nazadoval s 37. mesta na 41., Vrhovnik pa z 38. na 42. Jelenko je na koncu zaostal 4:43,2 minute, Vrhovnik pa 4:57,9 minute.

"Današnji nastop se je povsem ponesrečil. Čeprav sta bila fanta dobra na treningih, sta bila danes v krču. Na skakalnici smo se nabrali velik zaostanek, da bi se v teku lahko borili za vidnejše uvrstitve. Škoda, ker vemo, da sta spodobna več, predvsem Vid. On je sposoben celo več od 28. mesta z male skakalnice, kar je predvsem zaradi pogojev, ki jih je takrat imel, zame soliden dosežek," je nastopa svojih varovancev ocenil glavni trener Mitja Oranič.

Sama tekmovalca sta bila povsem poklapana. "Najprej bi se zahvalil tistim, ki so mi omogočili priložnost, da na olimpijskih igrah zastopam svojo državo, nato pa se opravičil, ker nisem izpolnil tistega, kar so in sem tudi sam pričakoval od sebe. Velika želja je bila prisotna, najbrž so se pričakovanja križala z realnostjo. Na eni strani sem si želel visoko, po drugi strani pa nisem verjel, da lahko visoko tudi pridem. Na tekmi sem preizkušal nekatere nove stvari, ker menim, da kdor 'ne riskira ne profitira', žal se ni izšlo, tekma se mi je ponesrečila, lahko pa se mi ne bi," je bil razočaran Jelenko.

Enako velja tudi za Vrhovnika: "Ne vem, kaj je bilo danes narobe. Pokazal sem dva povsem 'mimo' skoka, že po poskusni seriji nisem vedel, kaj moram narediti, da skočim bolje. Pred tekmo pa sem začutil priložnost, bil je lep nalet, veter je bil ugoden, imel sem vse pogoje za lep rezultat. Računal sem, da bi bil po skoku okoli 15. mesta. A na skakalnici nisem občutkov, praktično ni bilo odskoka. Po skoku sem bil prazen, brez energije, malo mi je padlo dol, poskušal sem se sicer motivirati, a ni šlo."


Najbolj brano