Primož Kobe v maratonu do 46. mesta

Slovenijo je zadnji dan tekmovanj na poletnih olimpijskih igrah v Londonu zastopal le atlet Primož Kobe. V maratonu, ki ga je dobil Stephen Kiprotich iz Ugande, je med 90 uvrščenimi s časom 2:19,28 osvojil 46. mesto. Z rezultatom je zadovoljen in se že ozira proti Riu de Janeiru 2016.

Slovenska ekipa se v domovino vrača s štirimi medaljami - zlato je v judu osvojila Urška Žolnir, Primož Kozmus je bil v metu kladiva srebrn, Luka Špik in Iztok Čop sta si v dvojnem dvojcu priveslala bron, s katerim se je v strelstvu z malokalibrsko puško leže okitil tudi Rajmond Debevec Foto: Stanko Gruden
Slovenska ekipa se v domovino vrača s štirimi medaljami - zlato je v judu osvojila Urška Žolnir, Primož Kozmus je bil v metu kladiva srebrn, Luka Špik in Iztok Čop sta si v dvojnem dvojcu priveslala bron, s katerim se je v strelstvu z malokalibrsko puško leže okitil tudi Rajmond Debevec Foto: Stanko Gruden

LONDON>Primož Kobe, profesor športne vzgoje, šele dobri dve leti resneje trenira atletiko. V relativno kratkem času je zelo napredoval in izboljšal uvrstitev svojega trenerja Romana Kejžarja, ki je bil na olimpijskih igrah najboljši 54. v Atenah leta 2004.

“Ta olimpijski nastop je nedvomno dobra izkušnja. Pred nastopom sem bil optimističen, vedel sem, da sem dobro pripravljen. To je bila dobra šola za naslednje igre čez štiri leta, tam upam, da bom naredil dober rezultat,” je dejal Kobe.

To je bil zadnji nastop za Slovenijo v Londonu. Slovenska ekipa se v domovino vrača s štirimi medaljami - zlato je v judu osvojila Urška Žolnir, Primož Kozmus je bil v metu kladiva srebrn, Luka Špik in Iztok Čop sta si v dvojnem dvojcu priveslala bron, s katerim se je v strelstvu z malokalibrsko puško leže okitil tudi Rajmond Debevec.

STA


Najbolj brano