Prevc se je dobro ujel

Na veliki skakalni napravi bodo zvečer nastopili vsi štirje slovenski skakalci, med njimi bo tudi Robert Kranjec. Peter Prevc potrjuje, da je eden glavnih favoritov.

Najbrž prva favorita sta Poljak Kamil Stoch na eni ... Foto: STA
Najbrž prva favorita sta Poljak Kamil Stoch na eni ... Foto: STA

SOČI > V včerajšnji številki PN smo po četrtkovem večernem uradnem treningu zapisali, da je po skokih sodeč Robert Kranjec nared za tekmo. V času pisanja članka dokončna odločitev o njegovem nastopu na tekmi še ni bila znana. O četrtem slovenskem skakalcu na veliki napravi je potem včeraj odločil Kranjec sam. Na tekmo je bil s Petrom Prevcem že uvrščen, saj je to brez kvalifikacij omogočeno deseterici najboljših v svetovnem pokalu. Včeraj je kljub temu skočil in poletel do 127 metrov. “Normalno bi zdravljenje take poškodbe trajalo nekaj tednov. S terapijami smo vendarle uspeli izboljšati stanje kolena. Prvega skoka me je bilo na smrt strah, ampak nekako je šlo. Z opornico je povsem drugačen občutek v počepu in pri odrivu z mize. O tem, ali bom skakal, sem se moral sam odločiti. Napredujem, bolečin je manj,” je povedal Kranjec.

Na prvem treningu skokov v Sočiju sinoči favoriti niso bili povsem v ospredju. Najboljši je bil Avstrijec Michael Hayboeck (101 m), najdaljši pa Jernej Damjan na drugem mestu s 102 metri, tretji pa Avstrijec Andreas Wellinger (100,5 m). Peter Prevc je bil 20. (95,5 metra), Jurij Tepeš 30. (95,5), Jaka Hvala 36. (93 m), medtem ko je bil Robert Kranjec z 59. metri na zadnjem, 67. mestu.

Tako bo ob skakalnici Jaka Hvala še naprej zgolj gledalec. “Ne preostaja mi drugega, kot da še naprej trdo delam. Težko mi je pri srcu ampak tudi taka obdobja je potrebno preboleti,” je kar vidno žalosten pripovedoval primorski olimpijec, ki je že skoraj leto dni v iskanju pravih skokov. Žal je njegova forma v predolimpijskem obdobju še malce nazadovala. Na tekmo sta se iz kvalifikacij zlahka prebila Jurij Tepeš (123,5) s 15. rezultatom med kvalifikanti, Jernej Damjan je bil boljši - z 126,5 metra je skočil na osmo mesto. “Še vedno nisem zadovoljen s skoki, so še malenkosti, ki jih moram izboljšati,” je menil Damjan.

Peter Prevc je tokrat skočil nekoliko bolj zadržano - 128,5 metra -, medtem ko se je Poljak Kamil Stoch odpovedal skoku, zato medsebojne primerjave verjetno prvih favoritov za olimpijsko zlato ni bilo. Prav tako sta se nastopu odpovedala Japonec Noriaki Kasai in Nemec Severin Freund, ki sta bila na treningih v ospredju. Razlike pri vrhu so v tej sezoni majhne, a vsaj skoki in ujemanje za napravami v Sočiju obetajo nov poljsko-slovenski dvoboj. “Bistvene razlike med malo in veliko napravo niti ni, zato sem se kar hitro ujel z njo,” je povedal Prevc, ki ni želel kaj dosti napovedovati pred današnjo tekmo. Je pa bil znova med najdaljšimi. Najdaljšo daljavo dneva je s 131 metri postavil Avstrijec Michael Hayboeck.

ROK MAVER


Najbolj brano