Pahor zmagoviti Mazejevi: Čakali smo in dočakali

Ob zgodovinskem uspehu Tine Maze na olimpijskem smuku v Sočiju so začele deževati čestitke. Šampionki so jih že poslali predsednik republike Borut Pahor, prek Twitterja pa tudi slovenska vlada, predsednik državnega zbora Janko Veber in minister za šport Jernej Pikalo.

Ob zgodovinskem uspehu Tine Maze na olimpijskem smuku v Sočiju je čestitke že poslal predsednik republike Borut Pahor Foto: Leo Caharija
Ob zgodovinskem uspehu Tine Maze na olimpijskem smuku v Sočiju je čestitke že poslal predsednik republike Borut Pahor Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > “Spoštovana Tina Maze , čakali in dočakali smo trenutek, ko na zmagovalnem odru ponovno v vaših rokah plapola slovenska zastava, v vaših očeh pa gori iskrica sreče, ki smo jo v preteklosti tolikokrat s ponosom pozdravljali in za njo navijali. Uspehi so namenjeni borcem, in vi ste borka naših src,” je v čestitki zapisal predsednik Borut Pahor.

“Navdihujete nas z vašo iskrenostjo - ne skrivate padcev, srečni ste ob uspehih, ko vam ne gre najbolje, ste jezni, ko ste z vožnjo zadovoljni, ste razigrani. Pa vendar, pot do današnje medalje je še več: je pot poguma in odločnosti, trdega dela in odrekanj, težkih preizkušenj in kljubovanja. Spet stoji na olimpijskih stopničkah v Sočiju še ena ponosna Slovenka in spet je naša država ponosna skupaj z vami. Tina, vam in vaši ekipi, izrekam globoko zahvalo, ker niste prenehali verjeti vase. To je pomembno sporočilo vsem nam. Pot se ne konča, dokler ne prideš do konca,” je zapisal Pahor.

Minister Jernej Pikalo pa je tvitnil: Iskrene čestitke @TinaMaze! Sanjsko, zgodovinsko! In predvsem zasluženo! @TeamSlovenia #slochi.

STA


Najbolj brano