Ostre kritike ruskih medijev po izpadu hokejistov

Ruska hokejska reprezentanca se je v sredo v nasprotju z napovedmi o olimpijskem zlatu ob koncu iger na hokejskem turnirju v Sočiju poslovila že v četrtfinalu po porazu proti Finski (1:3). Ruski mediji so bili zelo kritični do neuspeha doslej najmočnejše ruske hokejske zasedbe.

Ruska hokejska reprezentanca, ki se je na OI pomerila tudi s Slovenijo, se je v sredo v nasprotju z napovedmi o olimpijskem zlatu ob koncu iger na hokejskem turnirju v Sočiju poslovila že v četrtfinalu Foto: STA
Ruska hokejska reprezentanca, ki se je na OI pomerila tudi s Slovenijo, se je v sredo v nasprotju z napovedmi o olimpijskem zlatu ob koncu iger na hokejskem turnirju v Sočiju poslovila že v četrtfinalu Foto: STA

SOČI > “Ne potrebujemo takega hokeja. Tisoči ljudi so prišli v dvorano praznovat odlično hokejsko predstavo, v zameno pa so dobili razočaranje. Za vedno naj pozabijo 19. februar 2014,” je zapisal časnik Sport ekspres.

“Sramota za svetovno veselilo,” je bil naslov v časniku Sovjetski sport, v nadaljevanju pa so pri časniku razmišljali: “Naši igralci so bili nebogljeni in državi niso priborili medalje, ki so si jo navijači najbolj želeli.”

“Pogoreli so v finski savni,” je bil šaljiv zapis pri Komersantu. “Rusija ni pokazala svojega pravega potenciala,” so zapisali pri Izvestji. “Rusi so bili izločeni po neslavnem porazu. Finci so realizirali svoje priložnosti, Rusi ne,” pa je bil zapis v Moskovskem Komsomolcu.

STA


Najbolj brano