Odločitve vodstva vnesle nemir med avstrijske skakalce

V avstrijsko smučarsko skakalno ekipo so trenerji vnesli nekaj nemira. Jabolko spora je nezadovoljstvo ob delegiranju nekaterih posameznikov kot spremljevalcev ekipe v Sočiju.

Plaz je sprožila izjava Gregorja Schlierenzauerja, ki je dejal, da naj vodilni v zvezi razmislijo, zakaj mu trenutno ne gre, potem ko v Soči ni odpotoval njegov trener Foto: Kai Pfaffenbach
Plaz je sprožila izjava Gregorja Schlierenzauerja, ki je dejal, da naj vodilni v zvezi razmislijo, zakaj mu trenutno ne gre, potem ko v Soči ni odpotoval njegov trener Foto: Kai Pfaffenbach

SOČI > Plaz je sprožila izjava Gregorja Schlierenzauerja, ki je dejal, da naj vodilni v zvezi razmislijo, zakaj mu trenutno ne gre, potem ko v Soči ni odpotoval njegov trener.

Schlierenzauer je moral po odločitvi vrha avstrijske smučarske zveze odpotovati brez dolgoletnega trenerja Markusa Maurbergerja. Menedžer skakalca Markus Prock je skušal zadeve nekoliko omiliti, da je vodja skakalne ekipe Alex Pointner, slednji pa je ves čas zagovarjal odhod manjše ekipe na igre. A Schlierenzauerja moti predvsem dejstvo, da je alpski smučar Marcel Hirscher na igre lahko odpeljal osebnega trenerja, sam pa ne.

"Dogovorili smo se, da bodo vsi imeli enake pogoje. Alex je šef ekipe in tako se je odločil. Schlierenzauerju sem dejal, da se naj osredotoči na skoke, analizirali pa bomo po sezoni," je ob tem dejal menedžer Prock.

"Tega ne nameravam komentirati. Včeraj smo videli, kako se zadeve odvijajo. Ko karkoli rečem, moje besede vzamejo iz konteksta in potem nastane zmešnjava. Zdaj se osredotočamo na skoke, potrebujemo svoj mir," je zavrnil vodja skakalcev v Sočiju Pointner.

STA


Najbolj brano