Neureuther pobegnil s kraja nesreče?

Tožilstvo v Münchnu je po prometni nesreči alpskega smučarja Felixa Neureutherja danes uvedlo preiskavo zaradi suma pobega s kraja nesreče.

Kaj nesreča pomeni za Neureutherjev nastop v Sočiju, še ni znano Foto: STA
Kaj nesreča pomeni za Neureutherjev nastop v Sočiju, še ni znano Foto: STA

MÜNCHEN > Neureuther je z avtom zaradi poledice zletel s ceste v varovalno ograjo, nato pa nadaljeval pot do münchenske bolnišnice, kjer je prestal več preiskav. Kaj nesreča pomeni za njegov nastop v Sočiju, še ni znano.

V bolnišnici so Neureutherju naredili več preiskav, izidi pa za zdaj niso znani. Sumijo na morebitno klasično poškodbo vratu, do katere pogosto pride pri trčenjih z avtomobilom. V tem primeru bi lahko bile Nemčeve olimpijske sanje ogrožene.

Z Neureutherjem je bila v avtu tudi njegova prijateljica, biatlonka Miriam Gösner, ki je po dogodku povedala, da se jima na srečo ni zgodilo nič hujšega.

Dodala je, da je o nesreči sama obvestila policijo, nato pa sta se odpeljala v bolnišnico. Pojasnila je še, da je bilo na srečo še zelo zgodaj, tako da na avtocesti A95 pri Starnbergu, kjer sta nenadoma naletela na ledeno zaplato, ni bilo drugih avtomobilov.

Po mnenju smučarjevega očeta Christiana Neureutherja je razumljivo, da tekmovalec, ki je bil na poti na igre v Sočiju, ni počakal na prihod policije. "Pri tem ni šlo za pobeg s kraja nesreče. Pomembno je le, da je z njim vse v redu in da ni bil v nesreči udeležen nihče drug," je dejal oče, sicer tudi sam nekdaj odličen smučar.

Neureuther je bil na poti na letališče za odhod v Soči, zdaj pa je njegov odhod odložen. Specialist za tehnične discipline velja za enega od resnih favoritov za olimpijsko medaljo tako v slalomu kot v veleslalomu. Preizkušnja v veleslalomu je v Sočiju napovedana za sredo, 19. februar, slalom pa bo tri dni kasneje.

STA


Najbolj brano