Mikaela Shiffrin: Nočem biti ne Tina Maze ne Lindsey Vonn

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki je v petek postala najmlajša olimpijska prvakinja v slalomu, ne mara primerjav z drugimi zvezdnicami v smučarski karavani. “Nočem biti ne mlada Tina Maze ne naslednja Lindsey Vonn. Hočem biti Mikaela Shiffrin in upam, da bo ta zlata medalja to dokazala,” je dejala po slalomski preizkušnji.

 Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki je v petek postala najmlajša olimpijska prvakinja v slalomu, ne mara primerjav z drugimi zvezdnicami v smučarski karavani Foto: Facebook/Mikaelashiffrin
Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin, ki je v petek postala najmlajša olimpijska prvakinja v slalomu, ne mara primerjav z drugimi zvezdnicami v smučarski karavani Foto: Facebook/Mikaelashiffrin

SOČI > Mikaela Shiffrin, aktualna svetovna prvakinja v slalomu, je z 18 leti in 345 dnevi postala najmlajša olimpijska prvakinja v slalomu, najmlajša ameriška dobitnica olimpijske medalje v alpskem smučanju, peta najmlajša olimpijska zmagovalka v katerikoli disciplini alpskega smučanja in nasploh najmlajša v zadnjih 30 letih. Ob tem je svoji vzornici in slalomski kraljici zadnjih let, Avstrijki Marlies Schild, preprečila, da bi osvojila olimpijsko zlato.

Shiffrinovo zato že primerjajo z velikimi smučarskimi zvezdnicami, kot sta slovenska šampionka Tina Maze, ki je v Sočiju osvojila dve zlati medalji, in ameriška zvezdnica Lindsey Vonn, ki zaradi poškodbe v letoviškem mestu ob Črnem morju ni nastopila, a Shiffrinova vztraja, da želi biti zvezda v svojem slogu.

“Krasno je, da me primerjajo z njima. Zelo sem počaščena zaradi te primerjave, vendar nočem biti ne mlada Tina ne naslednja Lindsey Vonn. Hočem biti Mikaela Shiffrin in upam, da bo ta zlata medalja to dokazala,” je na novinarski konferenci po slalomski tekmi dejala samozavestna Američanka, ki želi v življenju doseči še več kot samo slalomsko zlato.

“Šele začela sem. Osvojiti olimpijsko zlato je izjemen občutek. To si bom kot eno svojih najljubših izkušenj zapomnila za vse življenje. Vendar moje življenje še ni končano,” je dejala najstnica, ki je o naslovu olimpijske medalje sanjala že v otroštvu. “Sploh se ne zavedam, da se to res dogaja,” je povedala.

Vesela je, da je lahko na odru za zmagovalke stala s Schildovo in še eno Avstrijsko Kathrin Zettel, veterankama, ki sta nastopili na zadnjih olimpijskih igrah. “Odkar pomnim, sem spremljala njuno smučanje. Res sem se zgledovala po njiju, zato sem zelo vesela, da lahko te trenutke delim z njima,” je povedala mlada Američanka.

Petek ni bil poseben dan v njenem življenju samo zaradi zlate medalje. “Zlato je ena stvar, druga pa je, da lahko tukaj sedim s tema dvema smučarkama. Odkar pomnim, je Marlies moja vzornica, zato je 'kul', da nama je to uspelo skupaj. Čudovito se mi zdi, ko Marlies reče, da ni izgubila zlata, ampak je dobila srebro,” je sklenila nova olimpijska prvakinja.

STA


Najbolj brano