Marguč: Za vse sem si sam kriv

Poleg Žana Koširja, ki je osvojil srebrno kolajno, se je v izločilne boje današnjega olimpijskega paralelnega slaloma uvrstil le še Rok Marguč, ki je zasedel 12. mesto. Rok Flander je bil v kvalifikacijah 22., Izidor Šušteršič pa je v kvalifikacijah padel in ostal brez uvrstitve. Gloria Kotnik je bila 23.

Rok Marguč Foto: STA
Rok Marguč Foto: STA

SOČI > “Za vse sem si sam kriv. Če bi že v kvalifikacije tako peljal, kot prvo vožnjo proti Patricku Busslerju , bi imel boljše izhodišče. Tako pa sem moral drugi na rdečo, počasnejšo progo, kar se je izkazalo za usodno. Še vedno razmišljam o sredini napaki, a treba bo pozabiti. Tudi peto mesto ni slabo, do letos je bila najboljša olimpijska uvrstitev Dejana Koširja . Je pa jasno, da smo letos vse investirali v Soči, želeli smo kolajno, a se ni izšlo. Življenje gre naprej, naslednja priložnost bo v Južni Koreji. Že prej pa je veliko drugih izzivov,” je dejal Rok Marguč, ki bo desko za nekaj časa postavil v kot.

“Mogoče nastopim še na tekmi evropskega pokala na Rogli, drugače pa je zame sezona končana. Tudi trenirati nekaj časa nočem, za novo sezono se bom začel pripravljati maja, aprila pa bom na Krvavcu še prosto deskal,” je še dejal Marguč.

Dobitnik bronaste kolajne na veleslalomu in srebrne na slalomu Žan Košir pravi, da se za fante, ki v Sočiju niso prišli do želenih uvrstitev, ni bati: “Med seboj imamo tekmovalnost. Prej so bili v ospredju drugi, zdaj sem jaz in drugi bodo v prihodnje v tem iskali motiv. Tako sem funkcioniral sam, dolgo časa sem bil v senci Dejana Koširja, Flandra in Marguča.”STA


Najbolj brano