Kopitar: Ponosni smo lahko na naš prvi nastop na OI

Anže Kopitar, edini slovenski hokejisti NHL, v najmočnejši hokejski ligi na svetu, je motor slovenske hokejske ekipe in nanj selektorji tekmecev usmerjajo po dva obrambna igralca. Tako je bilo tudi na premierni olimpijski tekmi Slovenije z Rusijo. Vratar Robert Kristan je zbral 30 obramb in v prvi tretjini obdržal Slovenijo v igri.

 Anže Kopitar, edini slovenski hokejisti NHL, v najmočnejši hokejski ligi na svetu, je motor slovenske hokejske ekipe in nanj selektorji tekmecev usmerjajo po dva obrambna igralca Foto: STA
Anže Kopitar, edini slovenski hokejisti NHL, v najmočnejši hokejski ligi na svetu, je motor slovenske hokejske ekipe in nanj selektorji tekmecev usmerjajo po dva obrambna igralca Foto: STA

SOČI > “Malo preveč s spoštovanjem smo začeli teko z Rusijo. To taki igralci, kot je Aleks Ovečkin, hitro kaznujejo. Hitro smo dobili dva gola. Potem pa smo se malo sprostili in po deseti minuti zaigrali. Videli smo, da lahko igramo, čeprav so bili na drugi strani sami igralci iz NHL, vendar so tudi oni pod kožo krvavi. Dobili smo drugo tretjino, kar tudi ni lahko. V tretji tretjini smo mislili, da bomo igrali s številčno prednostjo, pa so sodniki dosodili veljaven gol. To nas je malo potrlo. Ampak, če potegnemo črto, smo lahko zelo ponosni na naš prvi olimpijski nastop,” je dejal Anže Kopitar, z Los Angeles Kings že prvak lige NHL.

Igra v prvem napadu z Janom Muršakom in Davidom Rodmanom, ki še ni bil skupaj. “Malo časa bomo še potrebovali. Prva tretjina je bila tudi za naš napad raztrgana. Šele v nadaljevanju smo začeli brati, kam kdo gre in kje kdo je. Ustvarili smo si tudi nekaj lepih priložnosti. Eno sem imel sam v prvi tretjini, ko sem zadel palico tekmeca. Žal plošček ni šel v gol. Žiga (Jeglič), Rok (Tičar) in Robi (Sabolič) so zelo dobro odigrali. Upamo, da bomo tudi mi v prvem napadu dosegli gol na naslednji tekmi. Čez dva dni nas čaka tekma s Slovaško. Pozitivne stvari moramo s te tekme vzeti naprej za tekme, ki nas čakajo,” je dejal Kopitar.

Vratar Robert Kristan je na uvodni slovenski hokejski tekmi na olimpijskih igrah zbral 30 obramb in dobil pet golov. “Prvič smo igrali na OI, prvič proti tako močni Rusiji. Verjamem, da bomo majhne napake, zaradi katerih smo izgubili, popravili in se v lepi luči predstavili na naslednji tekmi. Zelo težko je bilo začeti tako rekoč z 0:2. V drugi tretjini smo pokazali veliko boljši obraz proti veliki Rusiji, dobili smo to tretjino. Potem se je pokazala utrujenost in posledica je bila padec koncentracije. Vsaka napaka na OI se kaznuje. Žal mi je tudi vsakega prejetega gola, čeprav so bili udarci Rusov siloviti. Težko je kontrolirati ploščke in v svojem klubu takih nepotrebnih odbojev, kot sem jih na tej tekmi, ne delam. Zato upam, da bomo dobro pripravljeni na tekmo s Slovaško, kjer si želim prve olimpijske zmage, tako jaz kot drugi fantje,” je napovedal Kristan, ki je član slovaške Nitre.

STA


Najbolj brano