Izenačen z Ainslijem

Na olimpijskem regatnem polju gre Vasiliju Žbogarju vedno bolje. Trenutno je šesti, kar ne bi bilo nič posebnega, če ne bi imel enakega števila točk kot tretjeuvrščeni Ben Ainslie.

Vasilij Žbogar je trenutno šesti
Vasilij Žbogar je trenutno šesti 

WEYMOUTH> Razmere v zalivu pred navtično akademijo v Weymouthu so bile podobne ponedeljkovim, zmernih 15 do 19 vozlov na regatnem polju finnov, ki so vozili trapezoid.

Finn (po štirih regatah) - 1. Hoegh Christensen (Danska) 11, 2. Lobert (Francija) 19, 3. Ainslie 22, 4. Kljaković Gašpić 22, 5. Postma (Nizozemska) 22, 6. Žbogar 22 (8., 6., 5., 3.), 7. Slater (N. Zelandija) 25 ...

Prva violina slovenskega jadranja, Vasilij Žbogar, je nalogo opravil bolje kot v uvodnih dveh tekmah. Tretjo regato je začel na četrtem mestu, nato oznake obračal z 32 sekundami zaostanka za vodilnim, se sukal okoli osmega mesta ter v zadnjih dveh stranicah ponovno pospešil in cilj prečil na petem mestu.

Drugi start se mu ni povsem posrečil. Tekmo je začel na sedmem mestu in vseskozi skušal nadoknaditi zaostanek. Na vsakem obratu mu je uspelo ujeti po enega tekmeca, delo pa sta mu nekoliko olajšala tudi Finec Tapio Nirkko, ki se je na polovici proge prekucnil in izgubil vodilno mesto, kot tudi odlični Španec Rafael Trujillo, ki je s čela flote nazadoval na rep zaradi težav s krmilom. Zmagal je Šved Daniel Birgmark, Jonathan Lobert je bil za dve sekundi počasnejši, Žbogar na tretjem mestu pa za pet.

V skupnem seštevku tako ostaja na vrhu razpredelnice Danec Jonas Hoegh Christensen, za njim pa je nepopisna gneča, saj si tretje mesto z 22 točkami delijo kar štirje jadralci. Danes bosta v razredu finn še dve regati.

Led je včeraj prebil tudi Karlo Hmeljak. Premierni olimpijski nastop v razredu laser je začel z dobrim 23. mestu. Drugi nastop v nekoliko močnejšem vetru se mu ni izšel po načrtih. Po nekaj slabih manevrih je bil celo na 46. mestu, regato pa je končal na 30. mestu. Skupno je s 53 točkami na 28. mestu. V vodstvu je favorit iz Avstralije Tom Slingsby. JP


Najbolj brano