Gregorinova si želi nove vrhunske uvrstitve

Biatlonke se bodo na stadionu Laura za olimpijska odličja ponovno pomerila v petek, ko bo ob 15. uri po slovenskem času tekma na 15 km, v kateri je bila leta 2009 Teja Gregorin, doslej kot edina slovenska biatlonka, že srebrna na SP. Gregorinova je na zasledovalni tekmi na teh OI osvojila bronasto medaljo.

Teja Gregorin (levo)  si v petek  želi nove vrhunske uvrstitve Foto: STA
Teja Gregorin (levo) si v petek želi nove vrhunske uvrstitve Foto: STA

SOČI > “Časa za slavje ni bilo, ker imam novo tekmo. Vodstvo ekipe je sicer kar lepo proslavilo,” je povedala 33-letna Teja Gregorin, ki je pred odhodom v Soči največji uspeh dosegla z drugim mestom na SP 2009 v južnokorejskem Pjongčjangu, kjer bodo naslednje zimske OI.

Na teh OI sem si zadala za cilj, da na eni tekmi ustrelim ničlo. “To mi doslej še ni uspelo, pred mano pa sta še dve tekmi. Tudi na njih si želim priti do visoke uvrstitve,” je napovedala Gregorinova, ki je v Sočiju osvojila prvo zgodovinsko slovensko olimpijsko medaljo. Jakov Fak, ki je v hrvaškem dresu prišel do nje pred štirimi leti v Vancouvru, je bil tokrat v slovenski ekipi prvi biatlonski up za stopničke. Gregorinovi je ustrezalo, da je bila nekako v njegovi senci.

Tudi zaradi nekoliko slabše letošnje sezone žarometi in pričakovanja niso bili usmerjeni vanjo. Toda na zasledovali tekmi je zaostala le za Belorusinjo Darjo Domračevo in Norvežanko Toro Berger, ki sta ta čas najboljši biatlonki sveta. Pred in med sprintersko tekmo jo je bolela rama, nekaj težav pa je imela tudi še na svoji drugi tekmi teh OI. “Rama je vsak dan boljša. Šla sem tudi do češkega fizioterapevta, ki mi je pomagal že pred sprintersko tekmo,” je o zdravstvenih težavah povedala Gregorinova.

Do odličja na zasledovalni tekmi je prišla s 15. mesta z izvrstnim zaključkom teka, saj je pametno razporedila moči in nato, kljub zgrešenemu strelu, prehitevala tekmice in prišla na tretje mesto v zadnjem krogu. Tega je začela na šestem mestu. Po zasledovalni tekmi se je izčrpana zgrudila. Regeneracija bo pred naslednjo tekmo bo zelo pomemben dejavnik.

“Neprespana noč pred podelitvijo odličij je pustila tudi nekaj posledic, kar se regeneracije tiče. Bila sem utrujena ves dan. Toda, če je potrebna utrujenost, da prejmeš medaljo na podelitvi v Sočiju, potem si želim to ponoviti še kdaj,” je končala Gregorinova, ki si želi predvsem dobro streljanje. Ko je zgrešila prvi strel v stoječem položaju na sprinterski tekmi, je s tem izgubila boj za bronasto medaljo.

STA


Najbolj brano