Gregorinova na odličnem 5. mestu

Belorusinja Darja Domračeva je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila še tretjo zlato medaljo, potem ko je bila danes najboljša na tekmi s skupinskim startom. Srebro je osvojila Čehinja Gabriela Soukalova, bron pa Norvežanka Tirli Eckhoff, ki je v ciljnem sprintu ugnala Nemko Evi Sachenbacher Stehle.

Edina Slovenska na tekmi, Teja Gregorin, je bila v zadnjem krogu še v igri za bron, na koncu pa je osvojila 5. mesto Foto: Scanpix Norway
Edina Slovenska na tekmi, Teja Gregorin, je bila v zadnjem krogu še v igri za bron, na koncu pa je osvojila 5. mesto Foto: Scanpix Norway

SOČI > Edina Slovenska na tekmi, Teja Gregorin, je bila v zadnjem krogu še v igri za bron, na koncu pa je osvojila 5. mesto. Gregorinova se je skozi vso tekmo držala vodilnih z brezhibnim streljanjem, v primerjavi s tekmicami pa je bila tokrat v smučini nekaj počasnejša.

Gregorinova je v izjavi za Radio Slovenija dejala, da se je od začetka do konca zelo dobro počutila na strelišču. Vedela je, da ji bo strelski nastop uspel, medtem ko tekaško danes ni bila sposobna ujeti tekmic, s katerima se je borila za bron. "Tako da sem s petim mestom zadovoljna," je dejala.

Še po zadnjem streljanju je bila 33-letna tekmovalka iz Ihana v borbi za bron. V ospredju sta ušli Domračeva in Soukalova, dobrih 33 sekund je na tretjem mestu zaostajala nekdanja tekačica Nemka Sachenbacherjeva, pet sekund več Eckhoffova in še dve sekundi več Gregorinova. Skupine v boju za bron se je držala še Poljakinja Monika Hojnisz, ki pa je takoj po merjenju časa izpadla iz boja za medalje.

Na vzponu dober kilometer in pol pred ciljem se je trojica, ki se je borila za boj praktično združila, Gregorinova pa ni zdržala tempa in v boju za medaljo sta ostali le še dve tekmovalki, ki sta se zanjo pomerili v sprintu. Vnovič je bil razočaran nemški tabor, ki na letošnjih igrah v posamični konkurenci deklet ni prišel do medalje. Gregorinova se je lahko zadovoljila vsaj z izpolnjenim strelskim ciljem, saj si je že dolgo želela, da bi na tekmi podrla vseh 20 tarč.

V boju za prvo mesto je kraljevala 27-letna Domračeva, zmagala je že v zasledovanju in na posamični tekmi, ki je imela pred zadnjim streljanjem že 21 sekund prednosti pred Soukalovo, ostale tekmovalke pa so zaostajala 50 sekund in več. Na zadnjem streljanju stoje si je 27-letna Belorusinja privoščila celo kazenski krog, tja ji je sledila tudi Soukalova, vrstni red pa se do cilja ni več spremenil. Domračeva je prva biatlonka v zgodovini, ki je na enih igrah osvojila kar tri zlate medalje.

V torek se bodo na tekmi s skupinskim startom pomerili biatlonci z Jakovom Fakom, v soboto pa Slovenijo čaka še štafetni nastop.

STA


Najbolj brano