Francozi ne bodo ostali brez medalj

Mednarodno športno razsodišče (Cas) iz Lozane oziroma njegova pisarna za hitre primere v Sočiju sta danes zavrnila pritožbi slovenskega in kanadskega olimpijskega komiteja na razplet tekme v smučarskem krosu za moške.

Če bi bila pritožba uspešna, bi slovenski tekmovalec Filip Flisar s šestega mesta napredoval na tretje, zlato pa bi dobil četrtouvrščeni Kanadčan Brady Leman Foto: STA
Če bi bila pritožba uspešna, bi slovenski tekmovalec Filip Flisar s šestega mesta napredoval na tretje, zlato pa bi dobil četrtouvrščeni Kanadčan Brady Leman Foto: STA

SOČI > Nosilci medalj tako ostajajo Francozi Jean-Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol, je danes sporočil Cas.

Olimpijska komiteja Slovenije in Kanade sta sinoči v Sočiju vložila pritožbo na Cas zaradi razpleta moške preizkušnje v smučarskem krosu na igrah v Rusiji. Slovenci in Kanadčani so menili, da so si Francozi do medalj pomagali s kršenjem pravil pri oblačilih tekmovalcev.

Najboljši trije, Chapuis, Bovolenta in Midol, naj bi priredili hlačnice tekmovalnih dresov, tako da so obvezno širšo gubo na oblačilih utrdili s kemičnim sredstvom in je bila med vožnjami trdna ter je imela zato aerodinamični učinek, kar pa je v nasprotju s pravili te discipline.

Oba komiteja sta pritožbo pred tem že vložila na krovno smučarsko zvezo (Fis), a jo je ta zavrnila, ker je bila vložena prepozno, zato sta se obrnila še na Cas. Če bi bila pritožba uspešna, bi slovenski tekmovalec Filip Flisar s šestega mesta napredoval na tretje, zlato pa bi dobil četrtouvrščeni Kanadčan Brady Leman.

STA


Najbolj brano