Flisar po pretresu možganov počiva

Slovenskega smučarja prostega sloga Filipa Flisarja, ki je bil na olimpijskih igrah v Sočiju šesti na četrtkovi tekmi smučarskega krosa, po kateri je moral v bolnišnico, zaradi pretresa možganov še opazujejo in nadzirajo v olimpijski vasi, kjer je nastanjen, je povedal zdravnik slovenske reprezentance Anže Kristan.

Filip Flisar  Foto: STA
Filip Flisar  Foto: STA

SOČI > "Boli ga še vedno, zaradi pretresa možganov pa mu je bilo slabo. Dobiva protibolečinske tablete in ga opazujemo, če bi se slučajno njegovo zdravstveno stanje poslabšalo," je dejal Kristan. Kot so pokazale rentgenske slike, nima zlomljenega ali počenega rebra, kot so sprva sumili.

V četrtkovem finalu moškega smučarskega krosa so slavili Francozi Jean Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta in Jonathan Midol, Filip Flisar pa je zasedel šesto mesto. A večina reprezentanc se je na vrstni red pritožila zaradi neustrezne opreme zmagovalne trojice. “S posebnim pršilom naj bi si namreč zmanjšali najmanj štiri centimetre debelo predpisano gubo tekmovalnih dresov na hlačnicah športnega kombinezona. Tako naj bi na nedovoljen način zmanjšali zračni upor in povečali hitrost smučanja. Francozi naj bi nato v cilju celo zmečkali hlačnico, s čimer so bile meritve nato pravilne. Če bi bila francoska trojica diskvalifikacirana, bi Flisar lahko celo osvojil bron,” piše na spletnem portalu MMC.

Flisarja je v eni od voženj s palico nenamerno udaril tekmec, nato pa je v polfinalu še padel kmalu po startu.

STA


Najbolj brano