Deskarji v lov za kolajno

Deskarje na snegu čaka v sredo prva od dveh olimpijskih disciplin. Rok Marguč, Rok Flander, Žan Košir, Izidor Šušteršič in Glorija Kotnik se bodo s konkurenco merili v paralelnem veleslalomu, Košir zaradi letošnjih rezultatov in Marguč zaradi uspešnosti na velikih tekmah sodita med favorite, visoka pričakovanja pa ima tudi Flander.

SOČI > "Zadnji treningi niso ničesar spremenili. Če zvozim progo brez napake, sem še vedno nepremagljiv. Zato sem v zadnjem času veliko delal na konstantnosti, mislim, da mi je uspelo. Vesel bom, če bom izboljšal uvrstitev iz Vancouvra, se pravi, da si želim biti najmanj peti. Za to bom napadel na vso moč, moja oprema je tako tudi nastavljena. Z njo ne morem iti z ročno zavoro," je samozavesten Košir, tretjeuvrščeni iz letošnjega svetovnega pokala.

Marguč je aktualni svetovni prvak v paralelnem slalomu, pred tremi leti pa je na svetovnem prvenstvu osvojil dve kolajni, zato so ga poimenovali kar specialist za velike tekme. "Menim, da je psihološka pripravljenost moja prednost. Veliko sem delal na tem, še delam. Nimam praktično nobene treme, sem sproščen, to sproščenost bom poskušal prenesti na tekmo. Če mi bo uspelo, se lahko zgodi marsikaj. Sem tudi v dobri formi, v zadnjem času sem na Rogli dobro treniral, a treningi ne pomenijo nič, vse je treba pokazati na tekmi," meni Laščan, ki je zadovoljen, da v sezoni ni imel nobenih zdravstvenih težav, kot jih je imel pred Vancouvrom (zlomljena roka).

Zdravstvene težave so kar sinonim za Flandra, med drugimi jih je imel tudi na sami tekmi prejšnjih olimpijskih iger, ko si je poškodoval prst. V Soči je prišel zdrav in motiviran. Klub temu, da za njim ni najboljša sezona, se s tem ne obremenjuje, misli na kolajno ni potisnil na stran: "Zaradi teh olimpijskih iger sploh še tekmujem, tako da so moje želje jasne," je sporočil deskar iz Dragočajne.

Izidor Šušteršič, ki se je v olimpijsko ekipo uvrstil v zadnjem trenutku, in Glorija Kotnik o kolajnah ne razmišljata, zadovoljna bi bila že z uvrstitvijo v finale. So pa presenečenja na igrah vedno možna, mogoče prav ona poskrbita, da bo letos tako.

STA


Najbolj brano