Čestitke Mazejevi in hokejistom dežujejo

Čestitke Tini Maze po zmagi na današnjem olimpijskem veleslalomu v Sočiju ter slovenskim hokejistom po zmagi nad avstrijsko reprezentanco kar dežujejo. Obojim so že čestitali predsednik republike Borut Pahor, vlada, predsednik DZ Janko Veber ter minister za izobraževanje in šport Jernej Pikalo.

Tina Maze ima na olimpijskih igrah v Sočiju že dve medalji Foto: STA
Tina Maze ima na olimpijskih igrah v Sočiju že dve medalji Foto: STA

SOČI > “Ponovno ste poskrbeli za prelepe trenutke, za katere le vi in vaši najbližji veste, koliko ur in dni in let ste jim posvetili. Za vas vaši uspehi niso presenečenja, so zmage trdega dela in izjemnega talenta, pa tudi vztrajnega odrekanja, kljubovanja in neomajne vere vase, ki ste jih tudi danes uspeli z odločnostjo in preudarnostjo preliti v suho zlato,” je v čestitki Tini Maze zapisal predsednik Borut Pahor.

Uspeh Mazejeve je “zelo velika stvar za vas osebno, za vaš nepremagljivi team in za ves slovenski šport, ne le smučarski”, je še zapisal.

Čestital je tudi slovenskim hokejistom za zmago proti Avstriji. “Eleganca na drsalkah, s katero v teh dneh navdušujete, je vredna velikega občudovanja in spoštovanja. Borbenost, srčnost in ekipni duh, to je to. S pridevniki, ki krasijo vašo igro, zadetke, podaje in obrambe pišete besednjak zmage in nas učite besed, ki so navdih za nas vse. Hvala vam, dragi fantje, da ste našo državo postavili na najelitnejši zemljevid tega športa. Zaradi vas Slovenija za hokejski svet nikoli več ne bo neznanka. Z vami se veseli in na vas je ponosna vsa Slovenija. Srečno še naprej! Še glasneje bomo navijali za vas,” je v čestitki zapisal predsednik republike.

Vlada RS je tvitnila “Bravo @TinaMaze”, nekaj minut kasneje pa “Bravo #risi!”. Tini Maze je za še eno zlato čestital tudi predsednik državnega zbora Janko Veber.

Minister za izobraževanje in šport Jernej Pikalo je na Twitterju zapisal “Bravo @TinaMaze! V igri stotink do nove zlate olimpijske medalje. Iskreno se veselimo tega fantastičnega uspeha! in Iskrene čestitke #risi za uvrstitev v četrtfinale! Fantastično, spektakularno in predvsem zasluženo! Gremo naprej!”.

Slovenska smučarka Tina Maze je danes osvojila že drugo zlato medaljo na tokratnih olimpijskih igrah. Po zlati medalji v smuku je danes osvojila še zlato v veleslalomu. Risi pa so se z zmago proti Avstriji s 4:0 uvrstili v četrtfinale.

STA


Najbolj brano