Britanska hit lestvica

V Londonu so se pozno sinoči z zaključno slovesnostjo končale igre XXX. olimpijade.

Olimpijski ogenj je pozno ponoči za štiri leta ugasnil Foto: STA
Olimpijski ogenj je pozno ponoči za štiri leta ugasnil Foto: STA

LONDON> Praznovanje se je začelo ob 22. uri po slovenskem času, vse do včeraj pa tudi ni bilo znano, kakšna bo podoba slovesnosti. Otvoritev je bila namreč presenečenje vse do konca, do prižiga olimpijskega ognja. Za zaključno slovesnost pa to ni veljalo. Britanski mediji so prišli do marsikatere podrobnosti, saj so se tudi nekateri od nastopajočih sami pohvalili. Glasbeniki The Who, George Michael, Muse in Ed Sheeran so sami potrdili, da bodo sodelovali na slovesnosti, ki je vključevala trideset britanskih glasbenih hitov zadnjih petih desetletij. Za zabavo so poskrbeli tudi Pet Shop Boys, Annie Lennox in Fatboy Slim. Na olimpijskem stadionu so pripravili veliko zabavo, preuredili so ga v orjaški džuboks britanskega popa. Nastopili so tudi člani zasedbe The Queen s hologramom pokojnega pevca Freddieja Mercurya na video zidu

Prireditev je režiral Kim Gavin, ki ima za sabo režijo več rockovskih turnej, leta a 2007 je režiral tudi koncert v spomin na princeso Diano. Gavin je dejal, da je njegova edina želja spremeniti stadion v “najboljši žur, kar jih je kdaj bilo.”

Športniki na stadionu so se sočasno spremenili v gledalce oziroma poslušalce za glavni del predstave. V sklepno slovesnost so vključili osemminutni del pesmi in plesa države gostiteljice naslednjih iger, Brazilije, sambo, pisani kostume in okoli 300 nastopajočih, vključno s supermodelom Alessandro Ambrosio.

Seveda ni manjkal niti uradni del ceremonije: dvig grške zastave, britanske zastave ter gostiteljice iger leta 2016.


Najbolj brano