Olimpija s Qarabagom

Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane se bo v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov v skupini 1 pomeril z azerbajdžanski prvakom Qarabagom, ki je bil eden nosilcev na današnjem žrebu v Nyonu. Zmaji bodo prvo tekmo igrali doma, povratno pa v Bakuju. Prve tekme 1. kroga bodo 10. in 11. julija, povratne pa 17. in 18. julija.

 Foto: STA
Foto: STA

NYON > Azerbajdžanski prvak Qarabag je lani igral v skupinskem delu lige prvakov v skupini s Chelseajem, Romo in Atletico Madridom Jana Oblaka, proti kateremu je iztržil dve točki. Doma je Qarabag, ki ga že deset let kot trener vodi Gurban Gurbanov, nanizal pet zaporednih naslovov državnega prvaka. Tržna vrednost igralcev Qarabaga je po spletnem portalu transfermarkt.com blizu 15 milijonov evrov, medtem ko je Olimpija ocenjena na 9,4 milijona evrov.

Zmagovalci se bodo uvrstili v 2. krog, kjer bo igralo 24 ekip. Prve tekme bodo 24. in 25. julija, povratne pa 30. julija in 1. avgusta. Po 2. krogu sledi sicer še 3. krog kvalifikacij in tako imenovani “play-off”, ki bo dal zadnje udeležence skupinskega dela lige prvakov.

Po novem je sistem za klube malce drugačen kot v prejšnjih sezonah, saj vsak, ki izpade v kvalifikacijah lige prvakov, nato igra v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Olimpija je lansko sezono hitro končala pot v Evropi, ko je pod vodstvom takrat novega trenerja Igorja Bišćana v uvodnem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izpadla proti finski ekipi Vaasa.


Najbolj brano