Znani so reprezentanti za nastop v kvalifikacijah za SP

Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Luka Slabe je izbral 17 igralcev, na katere bo računal v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in dodatni kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo proti Hrvaški.

Med 17 reprezentanti za nastop v kvalifikacijah za SP je tudi odbojkar Salonita Jani Kovačič Foto: Igor Mušič
Med 17 reprezentanti za nastop v kvalifikacijah za SP je tudi odbojkar Salonita Jani Kovačič Foto: Igor Mušič 

LJUBLJANA > Slovensko vrsto najprej od 24. do 26. maja v ljubljanski dvorani Stožice čaka prvi krog kvalifikacij za nastop na SP, ki bo prihodnje leto na Poljskem, 2. junija pa jih v Kašteli in teden dni pozneje spet v Stožicah čakata še dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem EP na Danskem in Poljskem.

Luka Slabe, ki je na klopi slovenske reprezentance nasledil Veselina Vukovića, je danes objavil končni spisek 17 kandidatov, ki se bodo 3. maja dobili v Ljubljani, kjer bodo ostali na tridnevnih pripravah. Do kvalifikacij za svetovno prvenstvo se bodo slovenski odbojkarji pripravljali še v Kranjski Gori, nato bodo v bližini Dunaja odigrali dve prijateljski tekmi z avstrijsko izbrano vrsto in za konec še prijateljski tekmi z močno nemško reprezentanco v Murski Soboti.

Slabe je trenutno v tujini na krajšem dopustu, prihodnji petek pa bo s svojim strokovnim štabom že zavihal rokave in skušal slovenske odbojkarje popeljati v tretji krog kvalifikacij (v dvorani v Stožicah bo Slovenija igrala proti Madžarski, Izraelu in Moldaviji, prvo mesto v skupini pa avtomatično prinaša igranje v tretjem krogu) za nastop na svetovnem prvenstvu.

Seznam slovenske moške odbojkarske reprezentance:

- organizatorji igre: Jan Brulec (Calcit Volleyball), Grega Ropret (ACH Volley), Dejan Vinčič (brez kluba);

- sprejemalci: Klemen Čebulj (San Giustino, Italija), Andrej Flajs, Jan Klobučar (oba ACH Volley), Jan Pokeršnik (Calcit Volleyball), Tine Urnaut (Vibo Valentina, Italija);

- blokerji: Matevž Kamnik (Unterhaching), Danijel Koncilja, Alen Pajenk (Macerata), Matej Vidič (ACH Volley);

- korektorja: Mitja Gasparini (Hyundai Skywalkers, Južna Koreja), Alen Šket (ACH Volley);

- prosti igralci: Aleš Fabjan (ACH Volley), Miha Plot, (Lennik), Jani Kovačič (Salonit).

STA


Najbolj brano