Zid ACH Volleya previsok

Edini primorski odbojkarski prvoligaš, ki v končnici DP še ni bil izločen, Salonit Anhovo, je izpadel v polfinalu in se bo za bron pomeril s kamniškim Calcitom.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

1. DOL moški

Polfinale, 2. tekme, igra se na dve zmagi, v oklepaju skupni izid - Salonit Anhovo : ACH Volley 0:3 (-18, -17, -19; skupno 0:2); Calcit : Panvita P. 0:3 (0:2); kvalifikacije za 1. DOL - SIP : Krka 2:3; v ligi je obstala Krka.

Salonit : ACH Volley 0:3

KANAL > Športna dvorana OŠ, gledalcev 400, sodnika Jovanović (Komenda) in Perčič (Kamnik); po nizih: -18, -17, -19.

Salonit Anhovo: Česnik 3, Karnel, Kovačič, Dos Santos 9, Mijatović 3, Čabarkapa 10, Okroglič 8, Krivec. Trener: Leon Schlilling.

Petkova skupščina OK Salonit Anhovo je prinesla novo vodstvo. Predsednik je postal novi prvi mož Salonita Julijan Fortunat. Častni predsednik (ta naziv so podelili prvič) je postal donedavni prvi mož cementarjev Jože Funda, ki je bil na čelu kluba kar 21 let. Upravni odbor je pomlajen. Družba Salonit d. d. bo klub predvidoma podpirala v dosedanjem obsegu. Temelj bo domača odbojkarska šola.

Po tem, ko je Salonit v sredo pošteno namučil državne prvake v Tivoliju, mu je v domačem Kanalu šlo slabše, čeprav je domači trener Leon Schilling presenetil s postavitvijo blokerja Daneta Mijatovića na mesto napadalca. S tem je ekipi, ki ji v boju z ACH manjkajo centimetri, dvignil višino, vendar se srednjeevropski prvaki niso zmedli. Nad takšno taktiko je bil sicer presenečen tudi Mijatović: “Nisem pričakoval, da mi bo trener namenil takšno vlogo. Odigral sem po najboljših močeh, poskušali smo pač nekaj spremeniti. Na tekmah za tretje mesto se bomo po moje vrnili v star sistem.”

Že od začetka tekme so Ljubljančani bistveno bolj ostro in natančno servirali, nenatančen ali pa počasen kanalski sprejem pa je gostom olajšal pravočasno postavljanje najmanj dvojnega, pogosto pa kar trojnega bloka. V njem je osrednjo vlogo odigral najvišji na igrišču, 208 centimetrov visoki Kanalec Matej Vidič (7 točk), ki je po tekmi povedal: “Naš namen je bil, da že z odločnim začetkom držimo tekmeca na razdalji in da ga skušamo čim prej premagati in prihraniti energijo za finalne tekme. Na srečo smo tekmo gladko dobili in si utrdili samozavest ter si pridobili več časa za obnovo moči, saj se nam ni uresničila želja, da bi se v finalu pomerili s sosedi iz Kamnika. Pomgrad bo zahtevnejši in zaradi potovanj tudi bolj utrudljiv tekmec.”

V prvem in drugem nizu dvoma, kdo vodi igro, ni bilo. Po natančnem ljubljanskem sprejemu in hitrih podajah je bil nerešljiva uganka za Kanalce pri udarcih s krila predvsem gostujoči kapetan Andrej Flajs (17 točk). Šele tretji niz je pokazal, da lahko Salonit ob kontinuiranem pritisku s servisom in z nekaj več požrtvovalnosti v polju drži korak s favoritom. Dobri servisi Jureta Okrogliča in Urbana Česnika so uvodoma omogočili pobudo Salonitu. Ob Dejanu Čabarkapi je nevarnejši postal tudi Israel Dos Santos, pri izidu 17:18 pa se je ustavilo. Ob dobrih servisih gostov in hitrih protinapadih je blok domačih zamujal, sledilo je še nekaj napak in za zaključek as Mateja Vidiča.IM

1. DOL ženske

Finale, 1. tekma - Calcit : KBM Branik 1:3 (za Calcit Eva Mori 1, Sara Valenčič 12).

2. DOL ženske

Kvalifikacije, 2. krog - Ljubljana II : Škofja Loka 0:3; vrstni red - Galeb grup Robotina, Škofja Loka po 3, Ljubljana II 0; primorski par 3. kroga (2. aprila) - Šk. Loka : Galeb grup Robotina. Igra se 6 krogov mini lige.


Najbolj brano