V sezono tudi s tujo pomočjo

Novogoriški odbojkarski klub Go Volley je verjetno edini primorski prvoligaš, ki je sezono preživel brez finančnih pretresov, a je zosmim mestom v prvenstvu razočaral. Z dvema zanesljivima pokroviteljema in okrepitvami naj bi rezultate izboljšali.

Po dveh letih premora bo na novogoriškem parketu znova tudi  Gregor Basaneže (številka 7) Foto: Leo Caharija
Po dveh letih premora bo na novogoriškem parketu znova tudi Gregor Basaneže (številka 7) Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Odbojkarji Go Volleya so pred kratkim s srečanjem vseh selekcij z vodstvom kluba ter s starši otrok in mladostnikov (vseh zbranih je bilo kar 300) zaključili tekmovalno nemirno, a v skupni oceni uspešno sezono.

Novogoriški klub, ki se je nekaj časa celo boril za obstanek, je namreč eden redkih prvoligašev, ki je ob zanesljivem glavnem pokrovitelju Gen-i, pridobil še novega. Predsednik Uroš Stanič se je te dni pohvalil: “Pred kratkim se je v naš program vključila tudi Vzajemna. Tudi ostali partnerji so kljub težkim časom z nami in tako lahko računamo na za naše razmere soliden letni proračun približno 140.000 evrov. Vse skupaj bi nam moralo omogočiti nadaljevanje kakovostnega dela z mlajšimi selekcijami in korak naprej v prvi ligi. Temelj ekipe bodo domači fantje z največ dvema tujima okrepitvama.”

Brez racionalizacije v pripravah na novo sezono tudi v Novi Gorici ni šlo. Drugo člansko moštvo je Go Volley umaknil iz tretje državne lige. Druga selekcija bo sicer še skupaj, a bo pretežno trenirala s prvo ekipo in ji bo na voljo za popolnevanje praznin v primeru bolezni in poškodb. Kadar bo številčno stanje članov normalno, bo klub za drugo ekipo iskal prijateljske tekme z zamejskimi nižjeligaši.

Poteza ni le posledica racionalizacije, temveč zelo krute lanske izkušnje s poškodbami. Uroš Stanič poudarja: ”Ker so medtem zrasli fantje iz naše domače šole, imamo skupaj z drugo ekipo dovolj širok izbor odbojkarjev, da lahko mlajši v prvenstvu napredujejo ob starejših in da lahko zapolnjujemo vrzeli, ne da bi odbojkarji prepogosto menjavali igralna mesta, kot se je to dogajalo lani.”

Go Volley je po uspešnosti vseh selekcij približno nekoliko nazadoval. Člani - 8. mesto, lani 6. Mladinci - 13. mesto letos in lani. Kadeti - 4. mesto, lani 13. Starejši dečki - 13. mesto, lani 2.

Trener ostaja Jasmin Čuturić,ki bo po potrebi še igral, pomočnika pa bosta Matjaž Stanič in Sergej Jakomin. Iz ekipe so odšli lanski nesojeni nosilci igre, organizator, Kanadčan Ciaran Mc Govern (v nemški Duren), bloker, Brazilec Israel Dos Santos (v Salonit) in napadalec, goriški Slovenec Aljoša Orel, ki išče nižjeligaški klub v zamejstvu. Vsi trije so se lani borili s poškodbami. Posledično zaradi pomanjkanja izkušenih igralcev so spomladi najeli Srba Miloša Tomića, ki se je zdaj vrnil domov.

Na položaju organizatorja igre se bo domačinu Janiju Konjedicu pridružil Srb Strahinja Kuburović, ki se - tako kot Izolan Gregor Basaneže - po dveh letih spet vrača v Novo Gorico. Basaneže bo z bogatimi izkušnjami poskrbel za stabilnost bloka. Nosilec igre v napadu naj bi postal domačin Danijel Filiputti, ki je bil v lanski sezoni žrtev razmer. Zaradi poškodb drugih, svoje uporabne spretnosti in višine je menjaval igralna mesta. Zato je kot korektor v razvoju nekoliko zastal.

Go Volley računa tudi na preostalo preizkušeno lansko jedro. Darijo Savičić, Rok Oberdank, Dalibor Tomić, Jan Gašparin in Rok Oberdank imajo že precej kilometrine. Ob njih se bodo uvajali mlajši iz druge ekipe in nižjih selekcij (Marko Maraž, Rok Krašna, Tilen Križanič ...), v načrtu pa je še ena tuja okrepitev.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano