V Hitu Vukovič, Go volley še po starem

Po dobrem začetku novogoriških odbojkarskih prvoligašev, ko so bili tako fantje Go Volleya kot dekleta Hita Nove Gorice tik pod vrhom, so oboji na pragu skupine za obstanek. V Hitu so začeli reševanje z novim trenerjem Mijom Vukovićem, v Go Volleyu pa še zaupajo Jasminu Čuturiču.

Teja Kolbl (desno) je iz Hita prestopila v Zgornjo Gorenjsko Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Teja Kolbl (desno) je iz Hita prestopila v Zgornjo Gorenjsko Foto: Tomaz Primozic/Fpa

NOVA GORICA> Najprej je počilo v novogoriškem ženskem klubu. Pod vodstvom novega trenerja Miloša Velikonje je v zadnjih tednih začelo iti navzdol in ekipa je jesenski del prvenstva (s tekmo manj, odigrana bo v januarju) na šestem mestu - dve stopnički nižje od položaja, ki še zagotavlja igranje v skupini za prvaka.

V torek zvečer se je jesenski del moškega odbojkarskega prvenstva končal z zaostalo tekmo 10. kroga. V Kanalu je Salonit Anhovo s 3:1 (-27, 22, 21, 19) premagal Panvito Pomgrad in leto končuje na prvem mestu z 29 točkami; vrstni red ostalih najboljših: 2. Panvita Pomgrad 24, 3. Maribor 21, 4. Šoštanj Topolšica 16, 5. TZriglav 16. 6. Go Volley 12...

Trener Miloš Velikonja in pomočnik Edi Mugerli sta odstopila, odšla pa je tudi sprejemalka prve postave, mladinska reprezentantka Teja Kolbl. Vodstvo kluba je angažiralo novega trenerja Mija Vukoviča s pomočnikom Primožem Vidičem. Sicer ima Vuković za sabo že vodenje hrvaške ženske reprezentance, nazadnje pa je bil na čelu ženske mladinske reprezentance Izraela.

Medtem, ko odbojkarska soseda Go Volley in Salonit Anhovo o tovrstnih spremembah v ekipi obveščata javnost, so bili pri dekletih bolj skrivnostni, spletna stran kluba pa je bila zadnjič posodobljena 17. novembra. Medtem je bila Teja Kolbl že registrirana za Zgornjo Gorenjsko.

Predsednica OK Hit Nova Gorica Nataša Frelih je dogodke zadnjih dni komentirala takole: “Vsi skupaj smo prišli do spoznanja, da je nekaj treba spremeniti, saj po začetnih stališčih, da je prva ekipa predvsem strošek, družbena odgovornost pa je podpirati mlade, na koncu pokrovitelji vendarle pričakujejo rezultate prve ekipe. Vanjo, kar se tiče novih igralk, zaradi pomanjkanja denarja ne moremo vložiti več, zato pa bomo poizkusili narediti korak naprej s priznanim trenerjem. Časa za preboj v skupino za prvaka je še dovolj, sicer pa smo pred sezono z izključno domačo in pomlajeno ekipo na glas napovedovali le zanesljiv obstanek.”

Mijo Vuković se je takoj lotil dela in zaznal, kje ima ekipa še rezerve: “V tako izenačeni skupini ekip je veliko težkih tekem, za katere je treba biti dobro telesno pripravljen. Na tem področju je ekipa precej nižje, kot bi morala biti. Premor bomo izkoristili za intenzivnejše delo in tudi za dvig samozavesti. Zdrsa v skupino za obstanek se bomo težko rešili, a imamo še vedno vse v svojih rokah. Najprej moramo premagati neposredna tekmeca Zgornjo Gorenjsko in Vital.”

V enakem položaju na lestvici kot Hit je tudi novogoriški moški ligaš Go Volley, kjer pa trener in obenem igralec ostaja Jasmin Čuturič. Predsednik kluba Uroš Stanič je sicer povedal, da bo prišlo do nekaterih sprememb: “Pestilo nas je izjemno število poškodb. Krivca nismo iskali, smo pa spremenili program in nosilca telesnih priprav. Po tem, ko je za to skrbel Jani Černe, smo se odločili, da bo odslej nekoliko drugačen program izvajal kar Jasmin Čuturič, ki ima pri 38 letih in bogati karieri na tujem veliko izkušenj, pa tudi sicer je fizično najbolje pripravljen od celotne ekipe. Nekaj bo treba narediti tudi na položaju napadalca. Če ne bo kmalu okreval Aljoša Orel, se bomo morali na tem igralnem mestu okrepiti.” Na težke trenutke bodo skušali novogoriški odbojkarji in odbojkarice pozabiti danes ob 18. uri, ko bo v dvorani v športnem parku skupno druženje obeh klubov. OK Hit Nova Gorica ob tem napoveduje tudi zagon nove spletne strani.IGOR MUŠIČ


Najbolj brano