Tudi v drugo s Calcitom poraz odbojkaric Luke

Odbojkarice Calcita Volleyballa so v drugi tekmi polfinala 1. DOL Radenska Naturelle doma premagale Luko Koper s 3:0 (12, 14, 18).

Odbojkarice Luke Koper so tekmo v gosteh izgubile v treh nizih (fotografija je iz arhiva) Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Odbojkarice Luke Koper so tekmo v gosteh izgubile v treh nizih (fotografija je iz arhiva) Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KAMNIK > Kamničanke so s servisi oddaljile nasprotnice od mreže, v napadu so igrale učinkovito, posledica tega pa je bilo vodstvo petih točk ob prvem tehničnem odmoru.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Miklošič (Maribor) in Skudnik (Mežica). Calcit Volleyball: Guštin 9, Turnšek 8, Podlesnik 1, Handanovič 3, Ljubetič, Kramolc 6, Lenarčič 7, Starčević 17, N. Mori, Hribar, J. Strel Kosmač 8, E. Mori. Luka Koper: Barič 4, A. Lucas, Jančar, Kušar, Bratož 3, Ferlinc 4, D. Lucas 4, Lovšin 3, Korošec 8, Pušnik, Kaker 4, Flego.

Z dvema zaporednima asoma Tee Lenarčič so calcitovke gostjam ušle za sedem točk (13:6), po še dveh asih pa je bilo 16:7. Tudi po visokem vodstvu so domače odbojkarice nadaljevale z dobro igro, tako da so Koprčanke le s težavo prihajale do točk. Njihov trener Marko Kalc je ritem domače ekipe skušal zaustaviti s polminutnima odmoroma in menjavami, vendar niti to ni spremenilo poteka uvodnega niza, ki ga je v svojem drugem poskusu zaključila Tjaša Turnšek.

Podobno kot prvega so domačinke začele tudi drugega. Po uspešnem napadu Turnškove so povedle za šest točk, s še tremi več pa so Kamničanke odšle na drugi tehnični odmor. Domače igralke so še naprej so pritiskale s servisom, temu primeren pa je bil tudi sprejem koprskih odbojkaric, ki so šele proti koncu niza vzpostavile ravnotežje na igrišču. Toda prednost Kamničank je bila takrat že neulovljiva.

Tretji niz je Oleg Gorbačov začel v nekoliko spremenjeni postavi, saj je odpočil kapetanko Petro Kramolc, v igro pa poslal Elmino Handanovič, ki je pred prihodom v Kamnik igrala za koprsko ekipo. Na njen servis so Kamničanke povedle s 4:0, toda po srečno priborjeni točki Dajane Lucas so gostje dosegle še dve točki in prvič na tekmi zapretile domači ekipi. S tremi zaporednimi asi Tine Korošec so na tehnični odmor odšle s prednostjo 8:7. Gostje so Kamničankam ušle za tri točke, nato pa so pokalne zmagovalke zaigrale bolje. Ko sta Tea Lenarčič in Maja Guštin s skupnimi močmi zaustavili napad Koprčank za vodstvo z 19:15 je bilo odpora gostij konec.

Kamničanke so se še četrtič zapored uvrstile v finale državnega prvenstva, v finalu pa se bodo calcitovke pomerile z Novo KBM Branik, ki je v polfinalu izločila Alianso.

STA


Najbolj brano