Težko delo za Go Volley

V odbojkarskem DP so dekleta zaključila četrtfinalne boje, fantje pa drugi del prvenstva. Edine primorske polfinalistke so odbojkarice Luke Koper, med obema našima moškima četrtfinalistoma pa po sobotnem porazu čaka Go Volley zelo težko delo.

Sara Valenčič (rumena) je tudi tokrat nosila glavno breme v napadu Luke  Foto: Leo Caharija
Sara Valenčič (rumena) je tudi tokrat nosila glavno breme v napadu Luke  Foto: Leo Caharija

Panvita G. : Go Volley 3:0

MURSKA SOBOTA>Športna dvorana OŠ I gledalcev 150, sodnika: Melavc (Šempeter) in Miklošičeva (Mb); po nizih: 18, 10, 16.

Go Volley: Karnel, Markič 5, Oberdank 4, Vidmar 6, Filiputti 9, Jerončič 6, Gašparin. Trener: Samo Miklavc.

Novogoriški odbojkarji so po poletnih finančnih pretresih in prisilni pomladitvi to sezono z zagotovljenim obstankom v ligi cilj že dosegli. Ker se v prihodnosti obeta nadaljnja pomladitev s fanti iz domačega okolja, se je trener Samo Miklavc odločil, da že na zadnji tekmi skupine za prvaka zaigra z mladimi domačimi močmi, nastop v četrtfinalu DP pa bo predvsem nagrada za vloženo delo in priložnost za nabiranje izkušenj. Glede na opisana izhodišča izkušena prekmurska zasedba v soboto s Primorci ni imela veliko dela.

STA, IM

Hit N. Gorica : Aliansa 0:3

NOVA GORICA > Velika dvorana ŠC, gledalcev 100, sodnika Jovanović (Komenda) in Perčič (Kamnik); po nizih: -23, -24, -14.

Hit Nova Gorica: Vogrič 6, Barič 9, Batič, Lipovž 1, Spačal 11, Kolbl 9, Preradović, Božič 5, Lazar, Kodelja. Trener: Marko Kalc.

Odbojkarice Hita Nove Gorice so imele priložnost za vodstvo 2:0 v nizih, po katerem bi jim ob bučni podpori sicer ne prav številnega občinstva morda celo uspelo izsiliti odločilno tretji četrtfinalno tekmo, vendar pa se je drugi medsebojni dvoboj iztekel v skladu z lestvico državnega prvenstva, na kateri je bila Aliansa boljša. V prvem nizu pri izidu 23:23 novogoriška obramba ni uspela ustaviti 184 centimetrov visoke sprejemalke Barbare Hren (na tekmi 12 točk). V drugem nizu po izenačenju na 24:24 domačinke v obrambi niso bile kos igralki tekme, še drugi 185 centimetrov visoki sprejemalki Živi Recek (17 točk). Tretji niz je pokazal, da je ta čas Aliansa preprosto boljša. Poznalo se je, da novogoriška organizatorka Katarina Lipovž po poškodbi gležnja še ni povsem pri močeh, drugi trije minusi Primork pa so bili pomanjkanje višine pri sprejemalkah (obe ključni 10 cm nižji), pritiska s servisom in dolžine klopi. Aliansa se bo v polfinalu pomerila z NKBM. IM

Luka Koper : Vital 3:0

KOPER > Dvorana Bonifika, gledalcev 100, sodnika Perčič (Kamnik) in Sever (Brezovica); po nizih: 18, 27, 19.

Luka Koper: Valenčič 28, Kušar, Ferlinc, Lucas, Kocjan 17, Lovšin, Crnjac 1, Udrih 13, Jović, Pešić 5, Kaker 3, Gorenc. Trener : Željko Rulofs.

Koprčanke, ki so bile vso sezono boljše od Ljubljančank, so po nepotrebnem postavile na kocko vse delo iz tekoče sezone in omogočile Vitalu, da je v Kopru opravljal včerajšnji popravni izpit na dodatni tretji tekmi za vstop v polfinale državnega prvenstva. V soboto le en dobro odigran niz v Ljubljani ni bil dovolj, da bi Primorke strle odpor Vitala, ki je pokazal znaten vzpon forme. V soboto sta levji delež k presenečenju prispevali prav Koprčanki na delu v Ljubljani, Maja Bratož s kar 23 točkami in Nina Borse z enajstimi. Standardno učinkovita prva koprska napadalka Sara Valenčič je imela premalo pomoči soigralk. Na srečo so Koprčanke na včerajšnji odločilni tretji tekmi izkoristile prednost domače Bonifike. Po dobro odigranem prvem nizu so v drugem zdržale pritisk razpoloženega Vitala. Po tesno izgubljenem drugem nizu je igra Ljubljančank padla, Luka Koper pa se je lahko veselila igranja v polfinalu.

STA, IM


Najbolj brano