Starši proti predsedniku kluba

Odbojkarski klub Luka Koper je dolgo slovel kot miren kolektiv, v katerem se je delalo kakovostno in v skladu z zmožnostmi, toda v zadnjem obdobju se nekateri starši pritožujejo nad nenavadnim vodenjem, skrbijo pa jih tudi rezultati. Predsednik Zdravko Jovič ne deli njihovega mnenja.

Zdravko Jovič: “ Bojim se, da bo šlo hitro vse navzdol, če bodo vodenje kluba prevzeli nergači, ki so zraven le zaradi svojih otrok.”
Zdravko Jovič: “ Bojim se, da bo šlo hitro vse navzdol, če bodo vodenje kluba prevzeli nergači, ki so zraven le zaradi svojih otrok.”  

KOPER> Po mnenju staršev naj bi bilo prav njegovo delovanje sporno, saj je v eni osebi predsednik upravnega odbora (UO), šef disciplinske komisije in trener mladinske selekcije. Zamerijo mu, da že pet let ni sklical skupščine (v zadnjem letu je bila dvakrat preklicana), pa tudi z denarjem, ki ga v največji meri priskrbita edino slovensko pristanišče ter Mestna občina Koper MOK), naj bi se delalo dokaj po domače in brez pravega pregleda.

Sicer pa se v Kopru obeta nekaj sprememb tudi v članski ekipi, ki jo prevzema Marko Kalc, iz Nove Gorice je prišla Marina Barič, po zaključenem študiju se med nekdanje soigralke vrača Maja Bratož, v klubu pa ostaja tudi Sara Valenčič.

Predsednik: skupščino smo želeli sklicati

Predsednik Zdravko Jovič očitke odločno zavrača: “Moje tako imenovano samostojno delovanje je nastalo iz potrebe, ko je razpadel odbor, kajti v klubu delujeta samo še dva njegova člana. Znano mi je, da očitki prihajajo od dela staršev selekcije U-14, ki jo vodi Željko Rulofs in kjer rezultati v resnici niso bleščeči, čeprav so dekleta s trenerjem bojda zelo zadovoljna. Skupščino smo želeli dvakrat sklicati, a je bila preklicana na željo MOK. Domnevam, da bi nekateri želeli z njo počakati dokler 'njihova' generacija ne dopolni 15. leta. Takrat po statutu kluba takrat dobijo pravico do glasovanja na skupščini.”

Starši: predsednik forsira mladinke

Nasprotna stran odgovarja, da bi do skupščine moralo priti že pred štirimi leti, po njihovem mnenju pa predsedniku pač ustreza brezvladje. Zaskrbljeni starši menijo, da Jovič forsira mladinsko selekcijo, ki je lani odigrala veliko več tekem od mlajših kolegic, pa tudi s trenerjem Željkom Rulofsom naj bi imela - milo rečeno - dokaj napet odnos.

“Strinjam se, da bi lahko bili rezultati boljši, čeprav lahko še vedno marsikaj pokažemo. Imamo deset reprezentantk, v mladinski kategoriji smo drugi v Sloveniji, kadetska ekipa pa je osvojila tretje mesto. Sam sem v odbojki 40 let in približno vem, česa je kdo sposoben. Rulofs je v preteklosti ustvaril določene rezultate z izjemnimi količinami treninga, česar marsikatera igralka ni dobro sprejela,” za PN pojasnjuje predsednik OK Luka Koper, starši pa opozarjajo tudi na skromne izide v mini-odbojki ter opažajo napredek prav pod vodstvom Željka Rulofsa. Vsekakor pa drži, da so starejše deklice (U-14) lani v resnici pristale komaj okoli 30. mesta v državi in so letos izboljšale izide.

“Odbojka je postala zelo specifičen šport, v katerem brez nadpovprečne višine lahko igraš le na položaju libera, pa še tam potrebuješ določene karakteristike, ki so bolj ali manj prirojene. Morda nekateri starši preveč pričakujejo, redke deklice se razvijejo v vrhunske odbojkarice, realnost pa je pač takšna, da naša generacija 14-letnic tudi v prihodnje skoraj gotovo ne bo dosegala najvišjih rezultatov. Najbrž smo trenersko med najmlajšimi res malce podhranjeni, vendar klubska piramida še vedno deluje,” dodaja Zdravko Jovič, medtem ko starši vzroke vidijo v slabem delu iz preteklih sezon.

Kaj pa očitki o domačem vodenju kluba? “Ker odbor ne deluje, nekdo mora zagotoviti delovanje kluba in kot predsednik sem to vlogo prevzel jaz. Dokler sem v tem položaju, tudi ne bomo prekoračili svojih finančnih zmožnosti, navsezadnje predsednik društva z lastnim premoženjem odgovarja za poslovanje. Bojim se, da bo šlo hitro vse navzdol, če bodo vodenje kluba prevzeli nergači, ki odbojke ne poznajo prav dobro in so zraven le zaradi svojih otrok,” odločno pravi Jovič.

Očitno bo težko najti skupni jezik ...

BORIS PLANINC


Najbolj brano