Spodaj ali zgoraj?

Odbojkarice novogoriškega Go Volleya so včeraj dobile uvodno tekmo predzadnjega kroga rednega dela prvoligaškega prvenstva.

Odbojkarice novogoriškega Go Volleya so dobile uvodno tekmo predzadnjega kroga rednega dela prvoligaškega prvenstva Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Odbojkarice novogoriškega Go Volleya so dobile uvodno tekmo predzadnjega kroga rednega dela prvoligaškega prvenstva Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Go Volley : Zgornja Gorenjska 3:1

NOVA GORICA > Dvorana v športnem parku, gledalcev 150, sodnika Tomec (Nm) in Jovanović (Komenda); po nizih: 20, -23, 20, 17.

Go Volley: Bavdaž 6, Leban Čičić 8, Grudina 21, Spačal 20, Kolbl 10, Komel, Zavrtanik 3, Marušič 1, Prislan Kodelja (50% sprejem) , Pahor (62% sprejem). Trener: Vasja Samec Lipicer.

Novogoričankam bodo tri točke s tekmecem v zelo izenačenem spodnjem delu lestvice prišle prav za samozavestno nadaljevanje v skupini za obstanek, ki jih skoraj gotovo čaka. Go Volley bi se teoretično s še eno visoko zmago in ničelnim izkupičkom Luke Koper celo prebil v skupino za prvaka, a je takšen scenarij malo verjeten.

Tekma ni prinesla veliko napetosti. Primorke bi z normalno zbrano igro morale zmagati s 3:0, a so s slabimi sprejemi servisov in s premalo raznovrstnimi napadi prepogosto naletele na blok tekmic, pri postavljanju lastnega pa so zamujale in tako zapravile drugi niz. V tretjem in četrtem nizu je domači trener Vasja Samec Lipicer z menjavami na mestu organizatorke (lažje poškodovano Lucijo Zavratnik je razbremenila Špela Marušič) in sprejemalke (v napadu nemočno Lano Komel je dopolnjevala učinkovita veteranka Majda Čičić Leban) vzpostavil dovolj udarno igro. Glavno breme sta nosili napadalka Katarina Spačal in blokerka Tina Grudina, v finišu pa se je razigrala tudi sprejemalka Teja Kolbl.

Ostale tekme 13. kroga so se končale po oddaji naših besedil v tisk.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano