Slovenske odbojkarice dokončno brez EP

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se krog pred koncem drugega kvalifikacijskega turnirja v belgijskem Kortrijku poslavlja od upanja za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 v Nemčiji in Švici. V drugem krogu turnirja jo je premagala Francija s 3:0 (20, 23, 16).

 Foto: Www.Odbojka.Si
Foto: Www.Odbojka.Si

KORTRIJK> Slovenke bi z zmago lahko močno zapletle položaj skupini E, saj bi po zmagi Belgije nad Francijo teoretično obdržale možnosti za prvo mesto. A njihov uspeh je bila le želja, realnost pa je bila povsem drugačna. Pomlajena slovenska vrsta, ki v Belgiji nastopa še dodatno oslabljena, saj v Kortrijk nista dopotovali Sara Hutinski in Mihela Planinšec, se namreč zaenkrat ne more kosati z reprezentancami, kot sta Francija in Belgija, kar je pokazala tudi tokratna tekma. Izbranke Olega Gorbačova niso niti enkrat vodile, so se pa tekmicam vseeno bolje upirale kot na prvi medsebojni tekmi v Mariboru.

Dvorana SC Lange Munte, gledalcev 150, sodnika: Swan (Škotska), Weinberger (Švica). Slovenija: Turnšek 8, Lenarčič, Blagne 1, Medved, Kaučič 1, Zdovc 6, Pintarič 2, Valenčič, Božič, Kučej 2, Cvetanovič 16, Potokar 5. Francija: Bauer 15, Kloster 4, Souply 7, Tuifua 4, Rybaczewski 8, Orle 2, Ortschitt, Steux 2, Schleck 10, Dascalu, Rochelle, Druenne.

To velja za prva dva niza, v katerih jih je pokopalo slabo obdobje. V prvem so Francozinje po izidu 7:8 naredile delni izid 6:1, prednost petih, šestih točk pa držale do konca. V drugem nizu so Francozinje začele z delnim izidom 6:1, po izidu 11:6 pa jih je slovenska vrsta začela loviti in jih ujela na 20. točki. Sledile so tri zaporedne točke francoske ekipe, pa dve slovenski, pri izidu 22:24 so Slovenke ubranile prvo zaključno žogo, druge pa jim ni uspelo, ravno tako, kot jim ni uspelo nuditi dostojnega odpora v tretjem nizu, v katerem so že zaostajale tudi za 11 točk.

Gorbačovove varovanke so imele boljši sprejem od tekmic, pokopale pa so jih napake pri realizaciji napadov, francoski blok je bil prevečkrat previsok. Kar šest točk je francoski blok zabeležil po napadih kapetanke Marine Cvetanovič, ki je večinoma zaključevala slovenske akcije, s 16 točkami pa bila tudi najučinkovitejša igralka tekme.

STA


Najbolj brano