Slovenske odbojkarice boljše od Črnogork

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v prvi tekmi drugega kvalifikacijskega turnirja (skupina E) za nastop na evropskem prvenstvu 2013 včeraj v belgijskem Kortrijku po uri in 18 minutah premagala Črno goro s 3:0 (25, 11, 22). Slovenija se bo danes pomerila s Francijo, jutri pa še z Belgijo.

Slovensske odbojkarice so že drugi ugnale Črnogorke Foto: Www.Odbojka.Si
Slovensske odbojkarice so že drugi ugnale Črnogorke Foto: Www.Odbojka.Si

KORTRIJK> Ženska odbojkarska reprezentanca Slovenije je še drugič v šestih dneh premagala Črnogorke. Če je v Mariboru do zmage prišla z lahkoto, pa se je morala v Kortrijku nekoliko bolj oznojiti. Z izjemo drugega niza so bile Črnogorke enakovredne, a jih je s tira spravil predvsem izgubljeni prvi niz, v katerem so pred končnico izničile prednost Slovenk, v sami končnici že bile v prednosti, a je niso znale oplemenititi za vodstvo.

Dvorana Lange Munte, gledalcev 75, sodnika: Correa Benitez (Španija) in Weiberger (Švica). Slovenija: Turnšek 5, Lenarčič 1, Blagne 2, Medved, Kaučič 8, Zdovc, Pintarič, Valenčič, Božič, Kučej 6, Cvetanovič 13, Potokar 12. Črna gora: Bokan 6, Bojović, Raičević, Otašević 3, Perović 4, Milović, Peruničić, Jakić 8, Ivanović 5, Milivojević 5, Vujadinović, Cvijović.

Po tem jim je povsem padla zbranost, tako da so v drugem nizu osvojile vsega točko. Tretji niz je bil spet bolj izenačen, Slovenke so imele pobudo, prednost treh točk pa so zadržale za vodstvo. V slovenski vrsti, ki je imela precej boljši sprejem od tekmic, je bila s 13 točkami najučinkovitejša Marina Cvetanović, a statistika kaže, da je bila še najboljša Marina Kaučič. Dosegla je osem točk, večino s prvim “tempom”, zelo dobro pa je tudi servirala. Blok je bil nasploh najboljša stran izbrank Olega Gorbačova, saj je zelo solidno odigrala tudi mlada Elena Kučej, ki je v ekipi zamenjala Saro Hutinski. Slovenke so tokrat igrale brez ene najboljših igralk mariborskega turnirja Anje Zdovc.

Zmaga Slovenkam ne pomeni veliko. Z njo so si sicer zagotovile tretje mesto, uvrstitev v dodatne kvalifikacije pa je še vedno precej oddaljena.

STA


Najbolj brano