Še tretjič dvojni primorski derbi

V soboto bomo še tretjič v tej sezoni na isti dan priča dvojnemu primorskemu derbiju v prvih državnih odbojkarskih ligah. Drugič v treh tednih se bosta v Kanalu pomerila Salonit in Go Volley, v Kopru pa Luka in novogoriški Hit.

Daniel Filiputti (v belem dresu) je up Go Volleya na tekmi s Salonitom  Foto: Leo Caharija
Daniel Filiputti (v belem dresu) je up Go Volleya na tekmi s Salonitom  Foto: Leo Caharija

KANAL, KOPER > Žreb, koledar tekmovalne sezone in uvrstitve v prvem delu prvenstva so se poigrali s primorskimi predstavniki v prvoligaški konkurenci. Da se bodo še tretjo soboto v isti sezoni na medsebojnih dvobojih pomerile primorske ekipe v moški in ženski konkurenci, se bržčas še ni zgodilo.

Salonitu še osma zmaga?

Za tovrsten razplet so največji “krivci” odbojkarji Go Volleyja, ki so se z zmago v zadnjem krogu rednega dela prvenstva zavihteli ne le med prvo šesterico, ampak kar na četrto mesto. To jim je v prvem krogu modre skupine prineslo obračun s Salonitom. Kanalci so poleg ljubljanskega ACH-ja, ki je seveda poglavje zase, najuspešnejša ekipa v ligi ta hip. Nanizali so sedem prvenstvenih zmag, zadnjo so zabeležili v Kranju proti Triglavu, ki so ga potisnili na šesto mesto.

Zadnji medsebojni obračun v Kanalu so razmeroma gladko dobili gostitelji, ki so se tako oddolžili Go Volleyju za poraz v Novi Gorici. Kakovost in kazalci tekmovalne forme so na strani Salonita, adut gostov pa bi lahko bila sproščenost, saj so poglavitne cilje pred težavnim začetkom sezone dosegli - in bržčas tudi presegli. Tekme v boljši skupini bodo bonus za ekipo, ki si je že zagotovila nastop v izločilnih bojih za prvaka, obenem pa se bo v četrtfinalu izognila nedotakljivemu ACH-ju.

Naj spomnimo: med osmerico, ki se bo pomerila v končnici na izpadanje, je že uvrščenih vseh šest ekip iz modre skupine in dve najboljši moštvi iz tako imenovane zelene skupine, v kateri se bo odvijal tudi boj za obstanek.

Koprčanke za tretje mesto

Odbojkarice Luke Koper in Hita Nove Gorice, ki so sinoči odigrale že drugi krog v modri skupini, so bile prav tako polovično uspešne v medsebojnih dvobojih letošnje sezone. V Novi Gorici so gladko slavile Koprčanke, ki pa so nato doma na povratni tekmi doživele edini spodrsljaj v prvem delu prvenstva, in to prav proti hitovkam. Drugi poraz v Bonifiki so jim preteklo soboto prizadejale udeleženke srednjeevropske lige, odbojkarice Calcita, ki so se z mariborsko Novo KBM vključile šele v drugi del prvenstva.

Dvoboj s Kamničankami je nakazal, da slovenski vrh za Koprčanke kratkoročno ni dosegljiv, ostajajo pa glavne kandidatke za tretje mesto, in so torej v dvoboju z Novogoričankami favorit. ALEŠ SORTA


Najbolj brano