Salonit v treh nizih

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tekmi 5. kroga modre skupine 2. dela 1.DOL Radenska Classic v Kanalu premagali Šoštanj Topolšico s 3:0 (9, 19, 21).

Odbojkarji Salonita Anhovo so pričakovano zmagali Foto: Igor Mušič
Odbojkarji Salonita Anhovo so pričakovano zmagali Foto: Igor Mušič

KANAL > Po pričakovanem porazu proti ACH Volleyju, prvem v letošnjem koledarskem letu, se je Salonit ekspresno vrnil na zmagovite tire. Šoštanj Topolšico je dočakal z veliko mero spoštovanja, saj so jim Šoštanjčani v prvih dveh medsebojnih tekmah zadali kar nekaj težav, na prvi tekmi v Kanalu so jim celo odščipnili točko.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 300, sodnika: Markelj (Bled), Novak (Dvor). Salonit: Česnik, Koncilja, Lazar, J. Kovačič, A. Kovačič, Paliska, Mijatović, Bregant, Jereb, Krivec, Čabarkapa. Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Žnider, Lipovac, Bojinović, Gomivnik, Nastić, Akrap, Pavić, Menih, Koželnik, Zupanc, Uršič.

A tokrat so bili bolj ali manj nemočni. Kanalci so bili v prvi polovici tekmi vsaj za dva razreda boljši tekmec, a so nato popustili, padli v ritem tekmecev, a ko je bilo potrebno, so bili vseeno dovolj zbrani, da so tekmece ugnali z maksimalnim izidom.

Gledalci v kanalski dvorani so se lahko hitro prepričali o kakovostni razliki med ekipama. Gostitelji so na začetku tekme povedli z 11:2, že takrat je bilo jasno, da bodo niz z lahkoto dobili, tudi takrat pa najbrž nihče ni pričakoval, da bodo gosti osvojili vsega devet točk. Nekoliko manj prepričljivo predstavo so domači prikazali v drugem nizu. Ob prvem tehničnem odmoru so že vodili z 8:5, nekaj trenutkov pozneje že 14:9, nato pa so varovanci Zorana Kedačiča vzpostavili ravnotežje, a nevarneje se niso približali.

Zato pa so imeli nekaj možnosti v tretjem nizu, v katerem so bili dolgo časa v prednosti, nazadnje so vodili z 20:19. A ko so uvideli, da je vrag odnesel šalo, so se Primorci le zbrali, po izenačenju na 21. točki so dobili štiri točke zapored in se veselili pričakovane zmage.

STA


Najbolj brano